Veel surfen, weinig slaap en alcohol verhoogt het bmi bij vrouwen, je komt kilo’s aan en wordt dik

4
785

Veel surfen op internet, (te) weinig slapen en regelmatig alcohol drinken zorgt voor overgewicht bij vrouwen. Je komt kilo’s aan en verhoogt daarmee je BMI.


Veel surfen op internet, (te) weinig slapen en regelmatig alcohol drinken zorgt voor overgewicht bij vrouwen.

De toename in BMI is bij een tekort aan slaap groter dan bij het surfen op internet en het drinken van alcohol. De toename in BMI zal niet direct optreden, maar op lange termijn kun je (veel) kilo’s aankomen.

Dit blijkt uit onderzoek van de Brigham & Women’s Hospital en Harvard Medical School in Boston. Ruim 5.000 meisjes en jonge vrouwen werden gevraagd naar het aantal uren dat ze in hun vrije tijd achter internet doorbrengen, hoeveel uren slaap ze per nacht pakten en hoeveel drank ze gebruikten.

Een toename van het aantal uren achter internet betekent een één-op-één toename van het BMI, met name bij meisjes tot 18 jaar. Uit het onderzoek blijkt ook dat wanneer je vijf uur of minder slaap hebt per nacht je meer kilo’s aankomt dan wanneer je 8 uur slaap hebt. Bovendien kom je als jonge vrouw meer kilo’s aan wanneer twee of meer glazen alchol drinkt dan wanneer je dit niet doet.

De gevolgen voor je gewicht vallen nog mee wanneer we kijken naar de gevolgen over één jaar. Er waren in het onderzoek voorbeelden van meisjes die 4 kilo na een jaar waren aangekomen. De grote toenname in gewicht wordt met name op lange termijn gezien.

Kortom, surfen op internet is leuk maar zorg dat je niet de hele dag achter je computer zit, of tot ’s nachts. Zorg dat je voldoende beweging pakt. Daarnaast is het belangrijk dat je je uren slaap pakt elke nacht. Klik hier voor meer info. Bij gezelligheid hoort vaak een glaasje wijn of bier. Hou het echter binnen de perken. Zo zorg je dat je lekker slankt blijft en je je fit voelt. Meer info over afvallen? Kijk hier. Je BMI berekenen doe je hier.

4 REACTIES