Vegetarisch en barbecueën? Geen probleem!

0
648

Vegetarisch en barbecueën? Dat gaat prima samen! Met onderstaande tips kunnen ook de vegetariërs onder ons genieten van een heerlijke barbecue.

Vegetarisch en barbecueën? Dat gaat prima samen! Met onderstaande tips kunnen ook de vegetariërs onder ons genieten van een heerlijke barbecue.

Vleesvervanger

Je kunt voor op de barbecue vleesvervangers kiezen. Vleesvervangers worden gemaakt van eiwitten afkomstig uit planten of schimmels. Bijna alle supermarkten verkopen vleesvervangers. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit vegaburgers, vegabraadworst, vegagehakt en vegaschnitzel.

Let er hierbij wel op dat vleesvervangers niet hoeven te garen. Laat deze dan ook niet te lang op de barbecue liggen, daar wordt het droog van. Ook branden deze vleesvervangers sneller aan. Zorg dus dat het rooster goed ingevet is.

Met de vleesvervangers kun je verschillende dingen doen. Je kunt ze gewoon bakken of je kunt er spiesjes van maken afgewisseld met groenten, denk aan paprika, champignon en uitjes.

Het vlees kun je marineren, net zoals je met normaal vlees doet. Hierdoor krijgt het meer smaak.

Aardappels op de barbecue

Kook een aardappel met schil en al binnen 10 minuten beetgaar. Snijd hem open en besmeer hem met boursin (knoflook). Pak dit in aluminiumfolie en leg het 20 minuten op de barbecue.

Banaan op de barbecue

Leg een banaan met schil op een stuk aluminiumfolie. Snijd hem open vanaf de holle kant en zorg dat de schil om de banaan heen blijft. Besmeer de vulling met 25 gram suiker, 1 eetlepel rum, 1 theelepel honing en tenslotte 25 gram boter. Pak de banaan stevig in met het folie. Laat de banaan gedurende 10 minuten op de barbecue bakken.

Salades

Het is natuurlijk ook lekker om een koude salade te maken met noten en feta kaas. Ook een frisse fruitsalade doet het altijd goed.

Lees ook:

Veilig barbecueën

Afvallen en een all-inclusive vakantie? Het kan

Tips voor een slanke picknick