Verbeter je humeur om op gewicht te blijven

0
596

Afvallen is vaak een populair voornemen voor het nieuwe jaar. En dat is niet zo verwonderlijk aangezien veel mensen worstelen met hun gewicht. Vaak zoeken zij hun heil in tal van verschillende diëten.

Vaak zoeken zij hun heil in tal van verschillende diëten. Maar volgens onderzoekers van het Group Health Research Institute te Seattle kun je het beter over een heel andere boeg gooien. Zij pleiten dat het verbeteren van je stemming de sleutel is tot gewichtsverlies.

Uit hun onderzoek is gebleken dat mensen met overgewicht, een BMI van dertig of meer, veel meer kans hebben op een depressie dan mensen met een gezond gewicht. Dit kan wel oplopen van 50 tot zelfs 150 procent. De proefpersonen ondergingen verschillende tests om zo hun gewicht, mate van depressiviteit, fysieke activiteiten en voedingspatroon in kaart te brengen.

Vervolgens werden de vrouwen onderverdeeld in twee behandelgroepen. Een behandeling van puur gericht op afvallen en de andere behandeling richtte zich zowel op afvallen als het verbeteren van de stemming. Een jaar lang gingen de vrouwen naar de groepssessies. En wat bleek? De tweede groep voelde zich niet alleen een stuk beter, ze verloren ook gemakkelijker hun overtollige kilo’s.

Ondanks dat overgewicht en depressie vaak samen gaan, richten diëten zich voornamelijk op het innemen van minder calorieën. Terwijl het ook minstens zo belangrijk is om iets te doen aan je stemming. Probeer dus in het nieuwe jaar hier eerst aandacht aan te besteden, dan volgt de rest vanzelf.