Verkeerde vetten tijdens zwangerschap vergroot kans overgewicht kind

1
350

Te veel aan verkeerde vetten tijdens de zwangerschap, vergroot de kans op overgewicht bij het kind. Dat blijkt uit een nieuwe Britse studie. Het gaat om de consumptie van omega- 6-vetzuren.

Te veel aan verkeerde vetten tijdens de zwangerschap, vergroot de kans op overgewicht bij het kind. Dat blijkt uit een nieuwe Britse studie. Het gaat om de consumptie van omega-6-vetzuren. De basis van omega-6- vetzuren wordt gevormd door linolzuur. Omega-6- vetzuren vind je in onder andere zonnebloemolie en saffloerolie, maar ook in margarine, halvarine en bak- en braadvetten.

Omega 6- vetzuren

De consumptie van
omega-6- vetzuren tijdens de zwangerschap is volgens de onderzoekers van invloed
op het lichaamsgewicht van het kind.

De
wetenschappers bestudeerden de vet- en spiermassa van 293 jongens en meisjes in
de leeftijd van 4 en 6 jaar. De resultaten werden vergeleken met de concentraties
van verschillende type vetzuren in het bloed van de moeders tijdens de
zwangerschap.

De studie
wijst uit dat kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap een hoog niveau
aan omega-6 vetzuren hadden, meer vetmassa hadden.

Nicholas Harvey van de University of
Southampton zegt: “Deze resultaten suggereren dat het verminderen van de inname
van omega -6- vetzuren tijdens de
zwangerschap een gunstig effect kan hebben op de lichaamssamenstelling van het
kind.”.

Omega 3- vetzuren

De resultaten van de studie, gepubliceerd in de januari-editie van the Journal
of Clinical Endocrinology and Metabolism, toont ook een verband tussen de
consumptie van omega-3- vetzuren en de spiermassa van de kinderen.

Hoe hoger het niveau van omega-3 in het bloed van
de moeders, hoe minder vet en hoe meer spier- en botmassa de kinderen hadden.

“Dit suggereert dat het slikken van visolie
supplementen dus gunstig kan zijn tijdens de zwangerschap”, aldus de
wetenschappers.

Maar volgens de wetenshappers blijkt dat omega-3- en omega- 6-vetzuren
tegengestelde effecten hebben op de vetmassa. “Eerdere studies hebben
geprobeerd om omega-3- supplementen te gebruiken om spiermassa te verminderen,
maar onze resultaten suggereren dat een dergelijke aanpak het beste werkt in
combinatie met een verlaging van de inname van omega-6- vetzuren”, aldus één van
de wetenschappers.

Omega-3 vetzuren zijn onverzadigde vetzuren. Omega-3- vetzuren zitten onder andere in vette vis. Ook visoluie- capsules bevatten veel omega-3- vetzuren.

Bron: artikel – Newkerala.com

1 REACTIE

  1. Dit is belangrijk voor iedereen, groot en klein, jong en oud!!

    “Wat gebeurt er als je teweinig vet eet?”
    =Mary Enig
    goede vetten zijn extra virgine kokosolie, (niet de geurloze), vette vis, ongeroosterde noten en zaden, avocado, olijfolie
    nodig
    voor heel veel functies;oa. verbranding, voor maag-,darm en lever, Opname van de invetoplosbare vitaminen,immuunsysteem,suiker en hormoonhuishouding, stemming, botten en tanden, stofwisseling, Goede cholesterol,ogen en huid,etc..

    = daardoor tekort aan vit A en D3, E, K

    -Kokosolieplein.nl

    van dr gert Schuitemaker;
    “Nieuw licht op vitaminen D en chtonische ziekten”
    “Het gouden boekje voor de gezondheid”
    “Het fitmetvoeding kookboek”

    – “boter versus margarine”

    in vet vrije produkten vaak suiker en/of zoetstoffen, smaakversterkers

    -onderwerpen
    Transvetten, cholesterol, smaakversterkers, fructose/ glucose,zoetstoffen,gezondheid en voeding.
    op de sites;
    “wij worden wakker.org
    “Want to know
    -“EQgen

    “Voeding en Fysieke degeneratie”
    dr Weston A.Price

    Becel ongezond,= teveel linolzuur en plantesterolen,conserveermidelen, kleurstoffen,emulgatoren, Transvetten,= Slecht voor hart en bloedvaten.

    “Wat u niet mag weten over uw gezondheid”
    van dr Gabor Lenkei