Het eten van vis is gezond, echter het is niet geheel zonder risico’s. Vissen kunnen namelijk een hoog gehalte aan dioxines in hun vet hebben opgeslagen. Dit vertelde toxicoloog aan de Wageningen Universiteit vandaag in het televisieprogramma Kassa.
Het eten van vis is gezond, echter het is niet geheel zonder risico’s. Vissen kunnen namelijk een hoog gehalte aan dioxines in hun vet hebben opgeslagen. Dit vertelde toxicoloog aan de Wageningen Universiteit vandaag in het televisieprogramma Kassa.
Het voedingscentrum adviseert twee keer per week vis te eten. Het is niet verstandig dit aantal ver te overschrijden vanwege het gevaar van dioxines. Uit onderzoek van Murk blijkt dat voornamelijk vis uit de Nederlandse rivieren,
de Middellandse Zee en vis die dicht bij de kust is gevangen, veel
dioxine bevat. Ze ontraadt dan ook deze vis te eten.
Om wat voor vis gaat het dan? Iemand?
Ik vind het sowieso lekker om vlees en vis een beetje af te wisselen. Blijkt ook nog goed te zijn ook.