Vlies eierschaal helpt tegen rimpels

0
759

 

Het vlies aan de binnenkant van een eierschaal helpt tegen rimpels. Het beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Anti- rimpelcrème
Van het vlies is het mogelijk om anti- rimpelcrème te maken. Een zalf op basis van eiervlies beschermt de huid tegen onder andere vrije radicalen, die een belangrijke rol spelen bij huidveroudering.

Bovendien is het vlies geschikt om er brandwondenzalf van te maken. Volgens directeur Alex Fitié van het Wageningse kennisbedrijf Feed Innovation Services (FIS) heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat het vlies van een eierschaal stoffen bevat die een positief effect hebben op de gezondheid.

Techniek
Het eiverwerkende bedrijf Schaffelaarsbos (samenwerkingspartner van FIS) is momenteel bezig met het ontwikkelen van een techniek om het vlies te scheiden van de harde schaal. Vervolgens kan van het vlies poeder gemaakt worden.

De eierzalf wordt in 2012 op de markt verwacht. (Bron: Volkskrant.nl)

Rimpels
Het verouderen van de huid is een proces waar veel mannen en vrouwen vroeg of laat mee te maken krijgen. Je huid wordt slapper en kwetsbaarder. Verschillende factoren kunnen de huidveroudering versnellen. Denk hierbij aan de blootstelling van de zon, maar ook roken en een ongezonde voeding hebben een slechte invloed op je huid.

Een aantal tips die wij je mee willen geven:

-Probeer veel producten uit om te kijken wat voor jou werkt (vraag om monsters bij de drogist).
-Gebruik dagelijks een goede dag- en nachtcrème.
-Eet gezonde voeding die vitamine A, C en E bevat.
-Drink voldoende water.
-Vermijd de zon. Zonnestraling heeft een grote impact om de veroudering van de huid.
-Verwijder make up voor het slapen gaan.
-Stop met roken.