Voedselfabrikanten VS maken producten minder vet

0
527

 

Amerikaanse voedselfabrikanten gaan hun producten minder vet maken en gaan kleinere porties leveren. In totaal zullen zestien grote Amerikaanse voedselproducenten het aantal calorieën in hun producten terugdringen. Dat heeft de Amerikaanse First Lady Michelle Obama, die strijdt tegen overgewicht, bekend gemaakt.

Volgens Obama kunnen Amerikanen hierdoor gezondere keuzes maken en een gezonder leven leiden. Ze verwacht dat de komende maanden meer bedrijven het aantal calorieën in producten terug gaat dringen.

Het is bekend dat overgewicht een groot gezondheidsprobleem is in Amerika. Eén op drie kinderen is te dik. Deskundigen verwachten dat de huidige generatie kinderen korter zullen leven dan hun ouders.

Maar ook in Europa lijden veel mensen aan overgewicht. Overgewicht brengt vele risico’s met zich mee. Zo is de kans op ouderdomssuiker (diabetes type 2) groter bij mensen die te zwaar zijn. Suikerziekte is gevaarlijk omdat het een risicofactor is voor hart- en vaatziekten. Overgewicht kan ook de bloeddruk en het cholesterolgehalte doen stijgen.

Afvallen en een gezonde levensstijl is dus van groot belang. Afvallen vraagt om een mentaliteitsverandering en doorzettingsvermogen. Lees hier de basisregels van het afvallen.

Bron: Volkskrant.nl