Voorbereiding zomer: buikspieroefeningen

0
836

 

Elk voorjaar starten velen massaal met de voorbereiding van hun lichaam voor de zomermaanden. En elk voorjaar verschijnen er weer diverse artikelen omtrent ‘Afvallen’ en ‘strakke buikspieren’. De buik is voor zowel mannen als vrouwen een bron van onzekerheid.

Reden genoeg om het wintervet van de buiken af te trainen. Healthylives zet een aantal buikspieroefeningen op een rijtje. Met een gezonde dosis doorzettingsvermogen en voldoende wilskracht is de onzekerheid straks ver te zoeken.

Voordat je start met de oefeningen is het belangrijk te weten dat alleen trainen van de buikspieren onvoldoende is om zichtbare buikspieren te krijgen. Heb je te veel vet in je buikzone? Dan zul je ook moeten afvallen. Dit betekent caloriearme voeding in combinatie met voldoende beweging.

Buikspieroefening 1: Ball crunch
Bij deze oefening heb je een trainingsbal nodig. Ga met je rug op de bal liggen. Plaats je handen achter je hoofd. Span je buikspieren aan en richt je ellebogen naar buiten. Til je schouderbladen langzaam een klein stukje omhoog. Belangrijk is om je hoofd niet met je armen naar voren te duwen. Je armen ondersteunen alleen je hoofd. Laat je buikspieren het werk doen.

Buikspieroefening 2: Pelvic tilt
Ga op je rug liggen met gebogen knieën. Druk je onderrug tegen de vloer. Breng je bekken omhoog en adem uit. Adem in en breng langzaam je bekken terug naar de startpositie.

Buikspieroefening 3: Leg raises-floor
Ga op je rug liggen met je benen uitgestrekt en je armen langs je lichaam. Span je buikspieren aan, hou je benen gestrekt en til je benen vervolgens een aantal centimeter van de vloer. Houd je knieën licht gebogen en druk je onderrug tegen de vloer. Span je onderste buikspieren aan en til je benen omhoog in een hoek van negentig graden. Houd deze positie even vast en keer terug naar de uitgangspositie

Bekijk hier de rest van de buikspieroefeningen.

Bekijk hier het filmpje over de Ball Crunch: