Voorjaarsmoeheid

voorjaarsmoeheid

De temperatuur stijgt, het zonnetje schijnt en de vogeltjes fluiten. Het is eindelijk weer voorjaar en de meeste mensen voelen zich vrolijker en hebben weer meer energie. Maar sommige mensen hebben in het voorjaar juist last van minder energie en zijn vaker moe.

Voorjaarsmoeheid

Soms keren deze gevoelens elk jaar weer terug en blijven minimaal veertien dagen. Je kan dan last hebben van een seizoensgebonden depressie. Je voelt je vaak somber en hebt minder plezier met de dingen die je normaal wel plezier bieden. Je hebt last van voorjaarsmoeheid.

Ongeveer 550.000 mensen in Nederland hebben last van een depressie. Een deel van deze mensen heeft een seizoensgebonden depressie. Doordat de hoeveelheid licht verandert tijdens de verschillende seizoenen kan je dag- en nachtritme ontregeld worden. Dit kan van invloed zijn op je stemming en je slaap.

Als je depressieve klachten hebt, ga dan met iemand in je omgeving praten. Probeer stress te herkennen en leer hoe je hiermee om moet gaan. Beweeg voldoende en versterk hiermee je lichaam en geest. Ook is het goed om een goede balans te kiezen tussen ontspanning en spanning. Wissel actieve dingen af met rust en ontspanning.

Als deze tips je niet voldoende helpen, kan je contact opnemen met je huisarts. Hij kan je helpen met een verder behandeling of therapie.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie