Voorkom griep en verkoudheid deze herfst

0
901

 

Zodra de ‘r’ weer in de maand zit is het belangrijk je weerstand op peil te houden. Nieuwe virussen verspreiden zich sneller door de kou en de verminderde weerstand.

Hoesten, een verstopte neus en hoofd-, spier-, en keelpijn. Wanneer het griepvirus of een verkoudheid je te pakken heeft kan je je behoorlijk lamlendig voelen.
De virussen die griep en verkoudheid veroorzaken, zitten in druppeltjes snot, slijm en speeksel. Ze worden door praten, hoesten of niezen verspreid.

Besmetting met het griepvirus is eigenlijk niet te voorkomen, maar het ontstaan van de ziekteverschijnselen wel.
Tijd om wat extra aandacht te besteden aan je weerstand.

Weerstand verbeteren

Door te zorgen voor een goede conditie bouw je voldoende weerstand op. Het is daarbij belangrijk dat je gezond en goed eet, voldoende nachtrust krijgt, stress zoveel mogelijk vermijdt en voldoende beweegt. Probeer tenminste vijf dagen in de week, minimaal 30 minuten per dag te bewegen.

Huismiddeltjes bij een verkoudheid

Heb je keelpijn en een verstopte neus? Dan hoef je niet direct naar de apotheek te rennen. Want wist je dat in de keukenkastjes simpele middeltjes te vinden zijn om de klachten te verzachten en enigszins te onderdrukken? Bekijk hier alle huismiddeltjes bij een verkoudheid.

Griep of verkouden?

Je voelt je niet lekker, je hoofd zit vol en je hoest veel. Je hebt de griep. Maar is dit wel de griep of heb je last van een tamelijk onschuldige verkoudheid?

Bij een verkoudheid wordt vaak over griep gesproken, maar een echte griep is iets anders. In de meeste gevallen ben je besmet met het verkoudheidsvirus. Wanneer je griep hebt is een influenza-infectie de boosdoener. Lees hier de belangrijkste symptomen van de griep. Ӭ

Hieronder volgen een aantal voorzorgsmaatregelen:ӬӬ

1. Houd je hand voor je mond als je niest.

Ӭ2. Gebruik papieren zakdoekjes. Ӭ

3. Probeer je mond, neus of ogen niet veel aan te raken. Ӭ

4. Beweeg voldoende.

Ӭ5. Eet gezond en gevarieerd, tenminste twee stuks fruit per dag en twee ons groente. Ӭ

6. Ventileer je woon- en slaapkamer goed. Ook op je werk. Ӭ

7. Wrijf je handen af en toe in met handalcohol.