Voornemen 2009: meer leuke dingen doen, daarna afvallen, meer sporten en gezonder leven

0
879

Voornemen voor 2009: veel mensen geven aan meer leuke dingen te willen gaan doen. Pas daarna komen de geijkte voornemens als afvallen, meer sporten en gezonder leven.

Nu het tegen het eind van het jaar loopt, nemen veel mensen zich voor om in 2009 meer leuke dingen te doen. Pas daarna komen de geijkte voornemens als afvallen, meer sporten en gezonder leven.

TNS NIPO deed onderzoek naar de voornemens van mensen voor 2009. Naast afvallen (13 procent), gezonder leven en meer sporten (9 procent), minder stress (12 procent), is meer leuke dingen doen in het nieuwe jaar, veruit favoriet (21 procent).

Veel mensen kiezen er dit jaar voor om oud en nieuw sober te vieren en vooral in een huiselijke sfeer. De meerderheid geeft aan het einde van het jaar thuis te willen doorbrengen, waarbij televisiekijken, eten en drinken de top 3 van activiteiten aanvoeren. Maar ook gezelschapsspelletjes zijn populair op oudejaarsavond (37 procent), net als een goed gesprek (31 procent).

Bron: Telegraaf

Zijn dit verontrustende cijfers? Wij denken van niet. Immers, leuke dingen doen is net zo belangrijk als gezond bezig zijn, het is een pure vorm van ontspanning. Het geeft aan dat we wellicht dit jaar teweinig tijd hebben gehad voor leuke dingen.

Hoe zit het met jouw goede voornemens? Laat het ons weten!