Vrouw valt af om op vakantie aan te komen

0
833
gewichtsverlies

Vrouwen doen hun best om voor de zomervakantie af te vallen. Tien kilo afvallen voor de vakantie is geen uitzondering. En zwaarder terugkomen van vakantie? Dat hoort erbij. Van de afvallers die dit jaar voor de vakantie een streefgewicht wilden halen, is een vijfde tien kilo of meer afgevallen.

Vrouwen doen hun best om voor de zomervakantie af te vallen. Tien kilo afvallen voor de vakantie is geen uitzondering. En zwaarder terugkomen van vakantie? Dat hoort erbij.

Van de afvallers die dit jaar voor de vakantie een streefgewicht wilden halen, is een vijfde tien kilo of meer afgevallen. Dat blijkt uit een onderzoek van Valtaf.nl.

Afvallen met mooi weer

Een derde van de ruim tweehonderd deelnemers wilde voor de zomervakantie minimaal tien kilo afvallen. Een vijfde daarvan heeft dit ook daadwerkelijk gehaald. Volgens voedingsdeskundige Freya Zuidervaart van Valtaf.nl valt het afvallen met dit mooie weer en de verleiding van drankjes in de zon niet altijd mee. Ook een maand lang hapjes en alcohol bij het WK- voetbal maakt het afvallen niet gemakkelijker. Bijna de helft van de deelnemers verloor wel kilo’s, maar haalde het streefgewicht niet.

Aankomen op vakantie

Ondanks dat de deelnemers streng zijn voor zichzelf, vindt de helft het niet erg als ze op vakantie een paar kilo aankomen. Volgens de deelnemers hoort dit erbij. De andere helft gaat tijdens de vakantie door met afvallen.

Strand

Van de deelnemers voelt veertig procent zich niet prettig in bikini op het strand en besluit daarom zich bedekter aan het water te begeven of het strand te ontwijken. Ruim zestig procent gaat wel in bikini op het strand liggen. Afgevallen of niet.