Vrouwen liegen over hun schoonheidsrituelen

0
797

Vrouwen liegen over hun dagelijkse schoonheidsrituelen. Dat blijkt uit een onderzoek onder drieduizend Britse vrouwen. Maar liefst tweederde van de mannen zijn niet op de hoogte van de dagelijkse schoonheidsrituelen van hun vrouw.

Vrouwen liegen over hun dagelijkse schoonheidsrituelen. Dat blijkt uit een onderzoek onder drieduizend Britse vrouwen.

Maar liefst tweederde van de mannen zijn niet op de hoogte van de dagelijkse schoonheidsrituelen van hun vrouw. Sommigen mannen hebben hun vrouw nog nooit zonder make-up gezien.

Uit het onderzoek blijkt dat 28 procent van de mannen niet beseft dat hun vrouw de haartjes van de kin plukt, de teennagels lakt of haar nagels vijlt.

Beautyregime
De meeste vrouwen hebben een beautyregime, waar ze zich al jaren aan vast houden. De mannen lijken de inspanningen die de vrouwen ondergaan niet te realiseren.

Van de vrouwen wil niemand graag toegeven dat ze moeite moeten doen om er mooi uit te zien. Hun schoonheidstrucjes worden daarom ook niet aan anderen verteld. Tweederde van de vrouwen vindt het niet vrouwelijk om aan anderen te vertellen dat ze valse wimpers of zelfbruiners nodig hebben om er mooi uit te zien. Volgens 17 procent van de vrouwen zouden anderen geschokt reageren als zich zonder hairextensions, gebruinde huid of geëpileerde wenkbrauwen vertonen.

Het onderzoek laat zien dat een vrouw gemiddeld tien dagen per jaar verspilt aan beautyrituelen. Van de deelnemers ziet drie vierde tegen de schoonheidsbehandelingen op. Maar liefst 25 procent vindt dat dit bij het ‘vrouw zijn’ hoort.

De beautygebruiken die de deelnemers het liefst willen stil houden zijn onder andere: neusharen plukken, permanente make-up, botox, valse wimpers, hairextensions en het kleuren van het haar. (Bron: Hln.be)

Lieg jij ook wel eens over jouw schoonheidsrituelen? Vertel het ons hieronder!