Wandeling verkleint risico op 24 aandoeningen

0
1413

Een wandeling verkleint het risico op maar liefst 24 aandoeningen. Door een half uur per dag stevig door te wandelen bescherm je jezelf tegen onder andere kanker, hart- en vaatziekten en dementie. In totaal ben je per week 150 minuten in beweging.

Een wandeling verkleint het risico op maar liefst 24 aandoeningen. Door een half uur per dag stevig door te wandelen bescherm je jezelf tegen onder andere kanker, hart- en vaatziekten en dementie.

In totaal ben je per week 150 minuten in beweging. Wie meer intensieve lichaamsbeweging doet, zoals hardlopen, heeft genoeg aan 20 minuten gedurende drie dagen in de week.

Onderzoekers Leslie Alford van de Universiteit van East Anglia zegt: ‘Hoe lang mensen leven en hoe gezond ze zijn, is afhankelijk van een complexe mix van factoren, gaande van levensstijl, wonen en geluk.’

Regelmatige lichaamsbeweging vergroot de kans om ziektevrij te blijven. De kans op osteoporose, diabetes type 2, depressie, overgewicht en een te hoge bloeddruk vermindert aanzienlijk.

Deze bevindingen zijn het resultaat van veertig eerdere studies in de afgelopen vier jaar.

Wandelen kent nog veel meer voordelen. Healthylives zet ze op een rijtje:

Wandelen…
-bevordert de doorbloeding.
-is goed tegen stress.
-geeft weinig blessures.
-bevordert het uithoudingsvermogen.
-zorgt voor gewichtsverlies.
-kun je op elk moment van de dag doen.
-is gratis.
-zorgt voor ontspanning.