Wat is jouw BMI? Bereken je BMI op Healthylives

0
1244

 

Bereken je BMI in de nieuwe BMI-meter van Healthylives. Met één druk op de knop zie je wat je BMI-waarde is en wat deze inhoudt. Wij geven jou tips op je BMI-waarde te verbeteren of op peil te houden.

De BMI (Body Mass Index) –meter geeft een verhouding weer tussen je gewicht en de lengte van je lichaam. Door middel van de BMI meter kun je zien of jij op het juiste gewicht zit.

Bereken hier jouw BMI. Vul je geslacht, leeftijd en lengte in en de BMI meter berekent jouw BMI.

Groene fase
Je bevindt je in de groene fase wanneer jouw BMI tussen de 18,5 en 25 zit. Dit betekent dat je een gezond gewicht hebt. Door middel van onze tips en adviezen kun jij je gewicht op peil houden.

Licht groene fase
Wanneer je gewicht aan de lage kant is zit je in de licht groene fase. Jouw BMI zit tussen de 17 en 18. Met een aantal tips helpen wij jou om op een gezond gewicht te komen.

Gele fase
Bij een BMI tussen de 10 en 17 spreken wij van extreem ondergewicht. Dit kan een risico vormen voor de gezondheid. Healthylives geeft tips om ondergewicht te verhelpen en in de groene fase te komen.

Oranje fase
Wanneer je BMI tussen de 25 en 30 ligt zit je in de oranje fase. Je hebt licht overgewicht. Wij helpen je om weer op een gezond gewicht te komen.

Licht rode fase
Je bevindt je in de licht rode fase wanneer jouw BMI tussen de 30 en de 40 zit. De basisregel is te streven naar een gezond gewicht. Wij helpen jou daarbij.

Rode fase
De rode fase betekent dat je gewicht ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Wanneer jouw BMI hoger is dan 40 heb je zeer ernstig overgewicht. Om je overgewicht grondig aan te pakken zal je je eetgedrag en leefstijl moeten veranderen.

Benieuwd in welke fase jij zit? Bereken hier jouw BMI in de BMI meter van Healthylives en ontdek of jouw gewicht past bij jouw lichaamslengte.