WeightWatchers verandert manier van afvallen

0
812

 

WeightWatchers verandert zijn succesvolle manier om af te vallen. Het bedrijf verandert zijn werkwijze omdat een dieet realistisch moet zijn.

Met het nieuwe systeem mag je bijvoorbeeld één avond in de week fastfood eten. Bovendien mag je met dit dieet zoveel fruit en groenten eten als je wil. De enige uitzondering zijn aardappelen en andere zetmeelhoudende groenten. Dit komt doordat het nieuwe systeem niet berekend is op de hoeveelheid calorieën maar op een combinatie van de hoeveelheid vet, proteïne, suiker en vezels en hoeveel energie het kost om het te kauwen en te verteren.

Een woordvoeder van WeightWatchers zegt: ‘Bij het oude systeem was een banaan 1,5 punt, een caloriearme chocoladereep was evenveel waard. Dus als je jezelf wilde verwennen koos je waarschijnlijk voor het laatste. Nu kun je zoveel fruit eten als je wil. We proberen mensen aan te moedigen zo gezond mogelijk te eten.’

WeightWatchers werkt met een soort puntensysteem, waarbij elk onderdeel van de maaltijd een bepaald aantal punten bevat. Deze punten, die niet analoog zijn aan calorieën, moeten over een bepaalde tijd worden gegeten, maar kunnen binnen een aantal dagen ook worden opgespaard. Het is waarschijnlijk één van de bekendste methodes om af te vallen.

Bron: Goedgevoel.be