Welke zorgverzekering past het beste bij mij?

0
4156
welke zorgverzekering past

Een vraag die veel mensen zich stellen is: ´´welke zorgverzekering past bij mij?´´. Een goede vraag, want er zijn veel verschillende polissen, pakketten en voorwaarden. Vraag jij je ook af welke zorgverzekering het beste bij jou past? Wij helpen je op weg.

Vergelijken

Welke zorgverzekering het beste bij jou past hangt af van jouw persoonlijke zorgbehoeften. Tevens is de levensfase waar je op dit moment in zit ook erg belangrijk. Jongeren en studenten hebben namelijk vaak minder zorg nodig dan ouderen. Voor sommige jongeren kan het zelfs interessant zijn om het eigen risico te verhogen zodat ze maandelijks minder premie betalen. Om erachter te komen welke zorgverzekering het beste bij jou past is het belangrijk om al jouw zorgbehoeften op een rij te zetten. Vervolgens begin je met zorgverzekeringen vergelijken. Uiteindelijk zal je uitkomen bij een zorgverzekeraar die de beste dekking tegen de juiste prijs voor jou heeft. 

Verschillende soorten verzekeringen

Er zijn verschillende soorten zorgverzekeringen. Het is belangrijk om hier kritisch naar te kijken. Ze verschillen namelijk erg veel van elkaar. Bekijk ook het aanbod van het nieuwe jaar. Wellicht bestaat jouw restitutiepolis bij je zorgverzekeraar niet meer. Het is dan wel belangrijk om te weten wat voor soort zorgverzekering 2023 je in de plaats krijgt. Dit zijn de soorten zorgverzekeringen:

  • Met een naturapolis kun je kiezen voor zorgverleners die een contract hebben lopen met jouw zorgverzekeraar. Als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, betaal je een deel zelf. 
  • Met een restitutiepolis krijg je een volledige vergoeding en kun je kiezen uit alle zorgverleners. De restitutiepolis is daarom ook een stuk duurder dan de naturapolis. 
  • De combinatiepolis combineert de naturapolis en de restitutiepolis. Bij deze polis mag je voor sommige zorg zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat.
  • De budgetpolis lijkt op een beperkte naturapolis. Deze zorgverzekering is ideaal voor mensen die weinig tot geen zorg gebruiken. Dit is daarom ook de goedkoopste soort zorgverzekering.
  • Combinatiepolis: deze polis combineert de naturapolis en de restitutiepolis. Bij deze polis mag je voor sommige zorg zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat.

Aanvullende verzekeringen

Het is belangrijk om elk jaar goed naar de verschillende aanvullende verzekeringen te kijken. Soms betaal je voor een aanvullende verzekering namelijk meer dan dat je ervoor terugkrijgt. Dit is vaak het geval bij een aanvullende tandverzekering. Als je nooit gaatjes hebt en bijvoorbeeld twee keer per jaar naar de tandarts gaat, ben je waarschijnlijk goedkoper uit zonder aanvullende tandartsverzekering.