Werk heeft negatieve invloed op gezondheid

0
589

 
Meer dan een kwart van de werknemers in Nederland vindt dat het werk hen ziek of ongezond maakt.

Dat blijkt uit onderzoek van Kelly Services. De ondervraagden klaagden vooral over slapeloosheid en stress door gebrek aan erkenning op de werkvloer.

29% van de werknemers zegt dat het werk hen ziek of ongezond maakt. Ruim een kwart van de mensen ervaart een schuldgevoel wanneer men zich ziek meldt en op dat moment ook daadwerkelijk ziek is. Daarentegen geeft eén op de acht werknemers toe zich wel eens ziek te melden zonder daadwerkelijk ziek te zijn. Ongeveer 72 procent vindt dat werkgevers wat aan deze gezondheidsproblemen moeten doen door te zorgen voor bijvoorbeeld een sportabonnement of flexibele werktijden.
De belangrijkste oplossingen voor deze problemen zijn, volgens de werkenden, onder andere flexibele werktijden, toegang tot een sportschool en minder stress binnen de werkomgeving. Niet alle mogelijke oplossingen zouden op kosten van de baas hoeven te zijn. Verder zeggen de werknemers dat ‘betere communicatie met de staf’ ook zou bijdragen aan een betere gezondheid.

Voor het onderzoek werden 115.000 mensen uit 33 landen ondervraagd. In Nederland deden 943 mensen mee aan het onderzoek.

Een eerste stap naar een gezondere levensstijl maak je door je hier in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief van healthylives.