Winterse weer zorgt voor meer beweging

0
622

 

De vorstperiode van afgelopen winter heeft ervoor gezorgd dat meer mensen zijn gaan bewegen. Niet alleen actieve mensen hebben meer sportieve activiteiten ondernomen, maarliefst 1,2 miljoen niet-sporters zijn dankzij de strenge winter meer gaan bewegen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Stichting Nationale Sportplatform.

In totaal hebben afgelopen winter 3,2 miljoen Nederlanders ouder dan 15 jaar de schaatsen ondergebonden. Voor bijna de helft van hen was het meer dan 3 jaar geleden dat ze geschaatst hadden.

De winterse omstandigheden blijken dus een goede stimulans om weer eens te gaan bewegen. Helaas is het ook zo dat veel van de niet-sporters daarna ook weer snel afhaakt. Na de vorst waren nog slechts 60.000 inactieven op de schaatsbaan te vinden, exact 5%.

Niet alleen natuurijs, maar ook sneeuw blijkt een stimulans voor Nederlanders om te gaan bewegen. Na de sneeuwval van vorig jaar trok 52 procent van de niet-sporters erop uit om zich te vermaken in de sneeuw. Het overgrote deel van hen ging wandelen. De huidige weeromstandigheden zullen dan ook veel mensen aanzetten om naar buiten te gaan en te genieten van de mooie natuur.

Lees ook:
Belang van voldoende bewegen
Wat is voldoende beweging?
Beginnen met sporten