Witte aardbei met ananassmaak nu ook in Nederland

0
936

Eindelijk ligt hij nu ook in de schappen van de Nederlandse supermarkt: de Pineberry. Een witte aardbei met ananassmaak.

Eindelijk ligt hij nu ook in de schappen van de Nederlandse supermarkt: de Pineberry. Een witte aardbei met ananassmaak.

Pineberry

In maart 2010 meldden wij dat Groot-Brittannië een nieuw fruitsoort lanceerde, genaamd Pineberry. Deze witte vrucht ziet er uit als een onrijpe aardbei met rode zaden en een ananassmaak. Inmiddels is deze ‘albino aardbei’ in Engeland erg populair. Maar waar komt deze vreemde vrucht nu eigenlijk vandaan?

De pineberry groeide in het wild in Zuid-Amerika. Negen jaar geleden was de kans groot dat de vrucht ging uitsterven. Nederlandse boeren zouden de witte aardbei gered hebben. Hoewel de aardbei geteeld werd door de Nederlandse boeren, was de vrucht niet in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar.

In het begin zijn de vruchten groen van kleur, waarna ze een witte kleur krijgen. Als de zaden rood van kleur worden, zijn de pineberry’s klaar om opgegeten te worden. Door hun opvallende uiterlijk geven de pineberry’s een leuke draai aan desserts. ”¨

Ananassmaak

De vruchtjes zijn kleiner dan hun grote broertjes en smaken ook anders, namelijk naar ananas.
De witte aardbei is verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Een bakje van 100 gram kost € 2,99,-.

Heb jij de witte aardbei al geproefd? Wij zijn benieuwd! Laat het ons hieronder weten!

Lees ook:

Pineberry: witte aardbei met ananassmaak

Aardbei beschermt tegen overgewicht

Hoe gezond is zomerfruit?