Woensdag is de slechtste dag voor ons uiterlijk

0
926

 

Woensdag is de dag waarop vrouwen er het oudst uitzien. Dat suggereert een nieuwe Britse enquête. Halverwege de middag, om 15:30 uur, daalt het energieniveau van vrouwen, bereikt de stress op het werk zijn hoogtepunt en worden de effecten van een vermoeiend weekend pas echt zichtbaar.

Uit de enquête blijkt dat één op de tien vrouwen (12 procent) woensdag de meest stressvolle dag van de week vindt. Dit bestrijden ze met seks op donderdag. Dit geeft hen een jeugdige rozige gloed, waardoor vrouwen zich vervolgens op vrijdag heel goed voelen. Van de ondervraagden voelt 60 procent zich op vrijdag het gelukkigst.
Een kwart van de vrouwen voelt zich meerdere keren per week gestresst. Eén op de vijf (19 procent) geeft toe dat ze op woensdag hun lunchpauze overslaan. Een kwart van hen neemt een suikerrijk tussendoortje om meer energie te krijgen en hun humeur te verbeteren.

Huidexpert Nichola Joss zegt: “Het is fascinerend dat vrouwen op woensdag om 15:30 er het oudst uitzien”.
Volgens Joss lijkt de combinatie van stress op woensdag –vaak het hoogste stressniveau van de week- en de vermoeidheid die vaak halverwege de middag komt opzetten, de reden waarom vrouwen er juist dan ouder uitzien.

Alcohol

Een andere reden waarom vrouwen er op woensdag het oudst uitzien is de consumptie van alcohol in het weekend. Bijna de helft van de vrouwen (46 procent) drinkt in het weekend alcohol. Volgens Joss kan het een paar dagen duren voordat de tekenen van te veel alcohol zichtbaar worden.
Joss: “Het kan tot 72 uur duren voor de effecten van alcohol zichtbaar worden”.

Slecht slapen

Ook zorgt de stress van de nieuwe werkweek er op maandag voor dat vrouwen slecht slapen. Meer dan een derde (37 procent) geeft aan in de nacht van maandag op dinsdag vaak slecht te slapen.

Bron: artikel – Telegraph.co.uk