Zachte muziek in restaurant doet je minder eten

0
602

Wil je binnenkort uiteten, maar ben je op dieet? Kies dan een restaurant uit met zachte muziek en verlichting. Wetenschappers van de Cornell University ontdekten dat we minder eten wanneer we in een ontspannen omgeving zijn, bijvoorbeeld met kaarsen en zachte muziek op de achtergrond.

Wil je binnenkort uiteten, maar ben je op dieet? Kies dan een restaurant uit met zachte muziek en verlichting.

Wetenschappers van de Cornell University ontdekten dat we minder eten wanneer we in een ontspannen omgeving zijn, bijvoorbeeld met kaarsen en zachte muziek op de achtergrond.

Zachte muziek

Brian Wansink, director of Cornell’s Food and Brand Lab, onderzocht samen met zijn team of mensen in een ontspannen omgeving minder eten. Wanneer hij een make-over aan een fast-foodrestaurant gaf stelde hij vast dat zachte muziek en verlichting leidden tot een grotere tevredenheid bij de gasten en een verminderde calorie-inname. De proefpersonen aten 18 procent minder van het eten dat ze besteld hadden – 775 calorieën in plaats van 949.

De zachte muziek en verlichting had echter geen invloed op wat de gasten bestelden.

Fast-foodrestaurants

Volgens Wansink suggereren de resultaten dat een ontspannen omgeving de tevredenheid verhoogt en de consumptie verlaagt. Wansink zegt tot slot: ‘Dit is belangrijke informatie voor fast-foodrestaurants, die vaak worden beschuldigd dat hun maaltijden bijdragen aan de vetzuchtepidemie (obesitas).’

De resultaten zijn online gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Reports.

Bron: artikel Cornell University