Zo gedraag je je op de nieuwjaarsborrel

0
487

 

Het is weer bijna tijd voor de nieuwjaarsborrel van je werk. Zo’n borrel is een leuke manier om je collega’s op een informele manier beter te leren kennen. Natuurlijk moet je het hier gewoon naar je zin hebben, maar vergeet niet dat het hier altijd nog om je werk gaat. Voorkom dat je jouw imago in een avond verpest en houd je aan de volgende richtlijnen.

Drink met mate

Alcohol en goede gesprekken voeren met je collega’s, of erger nog je baas, gaan niet altijd samen. Voorkom dat je spijt krijgt van bepaalde opmerkingen of onderwerpkeuzes en houdt het bij maximaal twee glazen alcohol. Ook is het niet verstandig om jezelf als een hongerige wolf op de schaal met hapjes te werpen.

Informeer naar de dresscode

Trek gepaste kleding aan en houd je aan eventuele kledingvoorschriften. Niets is zo vervelend als volledig de plank mis te slaan. Vrouwen doen er goed aan om te onthullende kleding te bewaren voor een ander feestje.

Praat eens met anderen

Vaak gebeurt het dat collega’s die elkaar al goed kennen, elkaar ook tijdens een borrel weer opzoeken. Zonde, want een borrel is bij uitstek een goede mogelijkheid om juist die collega’s die je nog niet zo goed kent beter te leren kennen. Ook is dit misschien wel een van de weinige kansen die je krijgt om een hoge baas eens persoonlijk te ontmoeten. Maak gebruik van de gelegenheid om jezelf te laten zien en maak een praatje, maar blijf niet continue om de baas heen draaien in de hoop om indruk te maken.

Blijf niet hangen

Hoe gezellig het ook mag zijn, doorzakken tot in de late uurtjes is niet verstandig. Zorg dat jij niet de laatste bent die de deur op slot mag doen. Laat zien dat jij je verantwoordelijkheden kent en ga op tijd naar huis. Vergeet niet om de mensen die het feest hebben georganiseerd te bedanken. Niet alleen is dat wel zo netjes om te doen, je valt ook nog eens positief op ten opzicht van je collega’s die dit wel vergeten.