Zomerse dagen met fris komkommer-muntwater

0
743

Een koud en fris glas water is tijdens warme, zomerse dagen een goede dorstlesser. Door voldoende water te drinken helpen we ons lichaam te ontgiften. Ondanks dat water verfrissend is zit er weinig smaak aan. Je hebt mensen die graag vocht willen drinken waar wel een lekker smaakje aan zit.

Een koud en fris glas water is tijdens warme, zomerse dagen een goede dorstlesser. Door voldoende water te drinken helpen we ons lichaam te ontgiften. Ondanks dat water verfrissend is zit er weinig smaak aan.

Je hebt mensen die graag vocht willen drinken waar wel een lekker smaakje aan zit. En daardoor het beste vocht wat er is, water, te laten staan. Daarom een tip waarmee je gewoon kraanwater een extraatje geeft. Hier heb je komkommer en muntblaadjes voor nodig.

Neem een komkommer en snijd er tien plakjes vanaf. Doe deze in een grote glazen karaf. Neem een bosje munt en stop deze ook in de kan. Doe hier ijsblokjes bij. Vul de kan met kraanwater of bruisend mineraalwater. Je kan ook beide mengen als je van licht prikkelend water houdt. Even laten staan en je water heeft een heerlijk komkommerfris smaakje.

Als je een sterkere smaak wilt dan kun je de komkommer in kleinere stukjes snijden en de munt kneuzen. Hierdoor komen er meer smaken vrij. Je kan dit ook bereiden in een literfles zodat je het mee kunt nemen tijdens een picknick of gewoon voor onderweg.

Dit artikel is afkomstig van de redactie van Valtaf.nl.