Zonnen zonder zorgen

0
1600

Nederlandse vrouwen voelen zich beter als ze een bruingetinte huid hebben. Dat blijkt uit een onlangs gepubliceerd onderzoek. Zelfs dertig procent van de vrouwen vindt zichzelf slanker lijken.

Nederlandse vrouwen voelen zich beter als ze een bruingetinte huid hebben. Dat blijkt uit een onlangs gepubliceerd onderzoek. Zelfs dertig procent van de vrouwen vindt zichzelf slanker lijken.

Uit het onderzoekt komt ook naar voren dat tachtig procent van de vrouwen wel eens verbrand en één op de tien zich niet altijd insmeert. Reden genoeg om de gouden regels van het zonnen door te nemen.

Dat zonnestralen schadelijk zijn voor de huid weten we allemaal. De huid droogt uit waardoor eerder rimpels ontstaan. Tevens ontwikkelt de huid vaak bruine (pigment) vlekken. De effecten zijn het sterkst bij een lichte huid. De dikte van de huid en de hoeveelheid pigment bepaalt de huidtype. Kinderen hebben weinig pigment. Het is daarom van groot belang dat kinderen goed worden ingesmeerd.

Kies de juiste factor
Kies een zonnebrandcrème met minimaal factor 15. Heb je een lichte en gevoelige huid gebruik dan factor 20 of hoger. Doe hier de huidtype test om te kijken hoe gevoelig jouw huid is.

Een zonnebrandcrème is ongeveer één tot twee jaar bruikbaar. Wanneer de crème lange tijd in de zon heeft gelegen kan de beschermingsfactor (SPF) op de verpakking dalen.

Smeer royaal
Smeer de zonnebrandcrème een half uur voor het zonnen op je huid. Doe dit royaal. Een dunne laag beschermt je huid minder tegen de zon. Tegenwoordig heb je ook zonnebrandmiddelen die tegen zowel UV-A en UV-B straling beschermen. Smeer je lichaam opnieuw in na het zwemmen. Na het zwemmen is je huid minder beschermt tegen UV-straling.

Draag geen sieraden, parfum en make-up
Verwijder tijdens het zonnen sieraden, parfum en make-up om allergische reacties te voorkomen.

Ga niet zonnen tussen twaalf en drie uur
De straling van de zon is tussen twaalf en drie uur ’s middags het sterkst. Zoek op het warmste gedeelte van de dag de schaduw op en vermijd de zon.

Gebruik aftersun na het zonnen
Smeer je lichaam na het zonnen in met een after sun crème. Je huid is na het zonnen beschadigd en vraagt om een goede verzorging. De crème herstelt de huid na het zonnen en geeft verkoeling. Ben je verbrand? Vermijd dan de volgende dag de zon of draag een shirt en bedek je hoofd.