Ben jij ook al aan vakantie toe?

0
4471

Start jij het kersverse jaar met het boeken of plannen van een zomervakantie? Dan heb je dat heel slim bedacht. Je hebt meteen al iets om naar uit te kunnen kijken, maar dat is niet het enige. Als je nu je zomervakantie al boekt ben je vaak iets voordeliger uit. Je kunt je werkgever vroegtijdig inlichten wanneer je vakantiedagen wilt opnemen en je hebt nog zeeën van tijd om alles te regelen. Denk hierbij aan opvang van huisdieren, inkopen doen en – indien nodig – het halen van vaccinaties. En misschien wel het leukste aspect van je besluit om vroeg te boeken: de voorpret kan nu al beginnen!

Vakantiebeurs: goed startpunt

Ben je er nog niet uit waar je dit jaar je vakantie gaat vieren of wil je alvast een vakantiegevoel krijgen? De vakantiebeurs is een leuke dagtrip waar je stralend en vol ideeën en tips van thuis zult komen. Bovendien kun je er veel informatie krijgen over het land of vakantieplek waar jij naar toe wilt/gaat. Snuffel alvast van de modernste trends, workshops en presentaties en wek de vakantiekriebels alvast op.

Vakantiedagen

Januari is vaak de maand waarin veel werkgevers de werkroosters voor het komende jaar opstellen. Een goed moment dus om je vakantie alvast vast te leggen. Zo weten jij, je werkgever en je collega’s waar ze aan toe zijn. Om frustraties achteraf te voorkomen is het wel slim om dit plan eerst voor te leggen aan je baas of chef.

Ruime keuze

Juli en augustus zijn de maanden waarin de prijzen van veel populaire accommodaties hun piek bereiken. Dit is ook vaak de periode dat er op vakantiebestemmingen het meest te beleven valt. Ook hebben kinderen dan schoolvakantie. Een leuk moment om dan op vakantie te gaan, maar houd er rekening mee dat er dan heel veel vakantiegangers zijn, dus wordt de keuze in accommodatie ook minder. Ben jij kritisch en wil je het beste hotel, de populairste camping of het mooiste vakantiehuisje? Dan kun je het beste vroeg gaan boeken. Je hebt dan namelijk nog alle keus.

Zit je – door de kinderen – verbonden aan de schoolvakanties en wil je niet de hoogste prijs betalen voor een vakantieverblijf? Profiteer dan van de vroegboekkortingen die veel vakantieorganisaties nu geven.

Dierenpension

Nog een praktische reden om nu alvast te boeken is het regelen van opvang; bijvoorbeeld voor je huisdieren. Dierenpensions zitten steeds sneller vol, dus regel dit vroegtijdig zodat je de boot niet mist. Ook familie of vrienden kun je al vroegtijdig vragen of ze de zorg voor je huisdier(en) op zich willen nemen.

Vaccinaties

Een heel belangrijk punt voor vertrek is de gezondheid van jezelf en je reisgenoten. In veel landen en op veel vakantieplekken is het verplicht (of aan te raden) vaccinaties te nemen. Informeer tijdig welke vaccinaties je nodig hebt en wanneer je ze moet halen. De GGD of huisarts kan je hierover raadplegen. Gaat je huisdier gezellig mee op vakantie? Vraag dan de dierenarts om advies. Het kan best zijn dat ook je huisdier een vaccinatie nodig heeft.

Tip: annuleringsverzekering

Helaas komt het ook nog weleens voor dat de trip op het laatste moment toch niet door kan gaan; door privéomstandigheden of ziekten bijvoorbeeld. Naast de zorgen of verdriet die dat met zich meebrengt, is het natuurlijk ook enorm balen dat de vakantietrip waar je al maanden naar uitkijkt niet door kan gaan. Om te voorkomen dat dit ook financiële consequenties heeft, is er een annuleringsverzekering in het leven geroepen. Er zijn verschillende verzekeringsvormen mogelijk, neem dus rustig de tijd om de meest geschikte verzekering te kiezen. Want als dit allemaal goed geregeld is, dan is het slechts nog een kwestie van slippers aan, zonnebril op en genieten maar!