Ontspannen werken

Ontspanning op het werk zorgt ervoor dat je productiever bent en meer plezier in je werk hebt. Hier vind je tips voor meer rust en ontspanning op je werk.

Meer alcohol door lange werkdagen

Meer alcohol door lange werkdagen

Mensen drinken meer alcohol als zij lange werkdagen maken. Risicovol drinkgedrag ontstaat het snelst bij mensen die in een week meer dan 48 uur werken. Risicvol drinken houdt bij mannen in dat zij 21 of meer glazen alcohol in de week drinken. Bij vrouwen ligt dit aantal op dertien glazen per week.

Lees verder

23 manieren om je productiviteit te verhogen

productiviteit verhogen

Gedachten die afdwalen, een beetje surfen over het internet en je Facebook status updaten. Herkenbaar? Vaak doe je deze dingen terwijl je eigenlijk moet werken. Aan het einde van de dag heb je het gevoel dat je veel meer had kunnen doen dan je daadwerkelijk gedaan hebt. Daarom is het tijd voor verandering!

Lees verder

Tips om je werk los te laten

Het komt je vast bekend voor: ’s avonds of in het weekend blijven je hersenen maar doormalen. Het lukt je niet om in je vrije tijd je werk los te laten. Met deze tips laat je je werk op je werk, zodat je thuis ook echt vrij bent en kunt gaan genieten!

Lees verder

Een open sollicitatie versturen

Een open sollicitatie is niet anders dan solliciteren zonder dat er concreet een vacature is. Zeker als je het goed aanpakt kan een open sollicitatie een goede manier zijn om aan een nieuwe baan te komen. Ongeveer twintig procent van de openstaande functies wordt namelijk ingevuld op deze manier.

Lees verder

Netwerken voor beginners

Netwerken is vaak dé manier om aan interessante contacten te komen. Netwerken kun je samenvatten als het leggen en onderhouden van contacten die je verder kunnen helpen. Het is hierbij geven en nemen. Ook jij helpt mensen in je netwerk aan informatie en nieuwe contacten.

Lees verder

Succesvol solliciteren

Al tijdens de eerste dertig seconden van het sollicitatiegesprek vormt je gesprekpartner zich al een beeld van je. Dus als je in het spel wilt blijven is het belangrijk om vanaf het eerste moment je beste beentje voor te zetten. De eerste indruk is hierbij van groot belang. Begroet de ander enthousiast en met een…

Lees verder
Pagina