Meer alcohol door lange werkdagen

Meer alcohol door lange werkdagen

Mensen drinken meer alcohol als zij lange werkdagen maken. Risicovol drinkgedrag ontstaat het snelst bij mensen die in een week meer dan 48 uur werken. Risicvol drinken houdt bij mannen in dat zij 21 of meer glazen alcohol in de week drinken. Bij vrouwen ligt dit aantal op dertien glazen per week.

Het drankgebruik wordt met enige regelmaat in diverse studies en in verschillende landen geanalyseerd. Voor dit onderzoek werden 61 onderzoeken uit veertien verschillende landen geanalyseerd. In deze onderzoeken werden ruim 330.000 mensen voor langere tijd gevolgd.

Risicovol drinkgedrag

Mensen die tussen de 49 en 54 uur per week werken, hebben 13% meer kans op risicovol drinkgedrag. Dit geldt voor zowel vrouwen als mannen. Een mogelijk verklaring voor deze uitkomst kan stress zijn. Mensen die veel werken hebben vaak ook sneller last van stress. Deze stress proberen zij met de alcohol te onderdrukken.

Mensen gaan niet gezond met langere werkdagen om. Alcohol is één van deze ongezonde methodes. Op deze manier proberen werknemers stress, slapeloosheid en depressies te onderdrukken. Dit is een zorgelijke uitkomst.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie