Invloed van mentale stress op het hart

stress

Mensen die aan een hartkwaal lijden kunnen last hebben van mentale stress. Bij deze mentale stress reageert het hart- en bloedvatenstelsel van de man anders dan dat van de vrouw. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Stress

In het onderzoek werd een groep mannen en een groep vrouwen gevolgd. Zij moesten drie stressvolle taken doen. Zo moesten zij hoofdrekenen, woede opwekken en lichamelijke oefeningen op een loopband doen. Hierdoor werd mentale stress opgewekt. Voor en na de testen werd de verandering van het hart bekeken. Ook werd er bloed afgenomen en de bloeddruk en hartslag bijgehouden.

Hart

Als reactie op de mentale stress die veroorzaakt werd, hadden mannen meer veranderingen in hartslag en bloeddruk. Vrouwen hadden een verminderd toevoer van het bloed naar het hart en hadden last van het verklonteren van bloedplaatjes. Dit kan uiteindelijk leiden tot trombose. Mentaal hadden vrouwen meer last van negatieve emoties. Hieruit blijkt dat mannen en vrouwen anders reageren op mentale stress.

De resultaten van dit onderzoek zijn belangrijk. Door de verschillende effecten kunnen behandelmethodes aangepast worden. Hierdoor kunnen hartaandoeningen beter behandeld worden.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie