Lachyoga: lachen is gezond

0
1752

Dat lachen gezond is weten we allemaal. Het heeft een positief effect op ons lichaam.

Dat lachen gezond is weten we allemaal. Het heeft een positief effect op ons lichaam.

Tijdens het lachen produceert ons lichaam de stof endorfine, het gelukshormoon. Deze lichaamseigen stof zorgt voor een gevoel van geluk en werkt pijnstillend.

Lachyoga
Tijdens lachyoga probeer je zomaar te lachen, zonder dat daar een aanleiding voor is. Je lacht omdat het gezond is. Uiteindelijk verandert deze neplach in een echte lach. Lachen is namelijk aanstekelijk. De trainer is de animator.

Lachyoga kent drie soorten lachoefeningen. Bij de speelse oefeningen ga je op zoek naar het kind in jezelf. De yoga gerelateerde oefeningen bestaan vooral uit rek- en strekoefeningen, bewustwording en lachmeditaties. En tot slot de spirituele oefeningen. Dit zijn oefeningen die op bepaalde waarden gebaseerd zijn en tot dieper emotioneel bereik kunnen komen.

Voor wie?
Lachyoga is voor iedereen. Een les duurt ongeveer 1 tot 2 uur en bestaat vaak uit minimaal acht personen. Lachyoga is bedoeld voor mensen die willen ontspannen en meer willen lachen. Maar ook voor mensen die van hun negatieve emoties af willen is lachyoga geschikt. Kortom, lachen is gezond, het helpt je te relativeren en vooral te genieten.

Bron: Lachyoga.nl