Overspannen door het werk

0
1524
overspannen

Het halen van een deadline, te veel taken op je nemen en de druk van je baas voelen.  Iedereen ervaart wel eens stress op het werk en dit is ook niet direct verkeerd. Maar als de stress langer aanhoudt en je vage klachten ontwikkelt kan stress tot overspannenheid leiden.

Overspannen

Niet goed kunnen slapen, de hele dag vermoeid zijn en hoofd- en rugpijn zijn vage klachten die vaak bij overspannenheid horen. Maar door de vaagheid van de klachten wordt overspannenheid vaak te laat ontdekt. Het is wel belangrijk om op tijd iets aan deze klachten te gaan doen. Als deze te lang aanhouden kunnen deze namelijk een burn out tot gevolg hebben.

Onderzoek

Uit recent onderzoek blijkt dat overspannenheid het meest bij banen in de financiële sector voorkomt. Jaarlijks worden ongeveer twintigduizend mensen ziek door het werk. In driekwart van deze gevallen gaat het om overspannenheid. Dit blijkt uit cijfers over 2013. Ten opzichte van een jaar eerder is het aantal ziektes door werk ongeveer gelijk gebleven.

In ongeveer tien procent van de gevallen van iemand met een ziekte door het werk gaat het om een posttraumatische stressstoornis (ptss). Dit komt het vaakste voor bij de politie, treinmachinisten, defensie en in de zorg.