Tacoyo

De nieuwe sporttrend Tacoyo is een combinatie van training, ademhaling, conditie, ontspanning, yoga en omgaan met stress. Op motiverende muziek train je in zeven rondes verschillende trainingsgroepen. Na elke ronde brengen de yogaoefeningen je lichaam en geest weer tot rust.

De lessen zijn erop gericht om je bewust te maken van spanningsgevoelens in je lichaam en hierop te reageren. Tijdens de les bouw je eerst spanning op door je hevig in te spannen. Vervolgens laat je deze spanning door rustgevende oefeningen en muziek weer los. Tijdens de inspannende oefeningen wordt gebruik gemaakt van gewichtjes. Deze variëren van 0,5 tot 3 kilogram. Deze gewichtjes zijn bedoeld om je bewuster te laten worden van de spanning.

Ondanks dat de naam Oosters klinkt, komt de sport van Hollandse bodem. Tacoyo is de afkorting van Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress. De lessen duren ongeveer 5 kwartier. En doordat je zelf bepaalt hoe hard je je inspant, zijn de lessen goed vol te houden. Wel zal je na de eerste les waarschijnlijk behoorlijk wat spierpijn hebben.

Lees 1 reactie

Één reactie

  • Els

    Ik doe nu al sinds ca 5 jaar tacoyo en voor mij is het meer ontspannend gebleken dan yoga. Het heeft mijn conditie verbeterd, is mede vanwege de muziek zowel in- als ontspannend. Een aanrader!

Geef een reactie