Je gezondheid verbeteren met een app

0
4169
App gezondheid

Je gezondheid verbeteren met een app; het kan echt. Al bijna 20% van de Nederlanders heeft één of meerdere apps op de telefoon geïnstalleerd staan om de gezondheid bij te houden. Het grote voordeel van apps is dat de informatie precies aangepast kan worden aan jouw situatie. Gezondheidsapps zijn daardoor de ideale manier om te werken aan een gezondere levensstijl. Omdat er zoveel keus is, heeft UnitedConsumers de beste 15 gezondheidsapps op een rijtje gezet, die je helpen met het verbeteren van je levensstijl, lichamelijke en mentale gezondheid.

App gericht op levensstijl: SleepBetter

SleepbetterEen gezonde levensstijl begint bij een goede nachtrust. Voldoende slaap is belangrijk voor een goede gezondheid. Slaapproblemen? De SleepBetter app geeft je inzicht in je slaapgewoontes. De app vertelt je wat invloed kan hebben op je slaapproblemen en wat je hieraan kunt doen. Hierdoor kun je jouw slaapproblemen aanpakken of je slaapgewoontes eenvoudig verbeteren.

 

App gericht op gezondheid: Thuisarts

ThuisartsWe doen het allemaal wel eens; het internet afstruinen naar informatie over een bepaalde kwaal of aandoening. Vaak kom je dan informatie tegen die je liever niet had gelezen. Meestal is deze informatie bewerkt en niet gecontroleerd door een arts. Daarom is deze Thuisarts app juist zo fijn. De app geeft je betrouwbare en gecontroleerde informatie die je veel zorgen bespaart. Heb je ergens last van, dan kun je met deze app checken wat je eraan kunt doen of de Thuisarts app laat weten dat je beter naar de huisarts kunt gaan.

 

App gericht op mentale gezondheid: Headspace

HeadspaceEven tijd voor je zelf, even ruimte maken in je hoofd. Iedereen heeft het weleens nodig als het hoofd overloopt. Niet gek in deze drukke wereld vol met afspraken en tijdsdruk. Deze app laat je even helemaal ontspannen tijdens een meditatiesessie van tien minuten. Je kunt de meditatiesessie zelf aanpassen aan jouw humeur en levensstijl. En de reminder helpt je eraan te herinneren om (elke dag) even helemaal te ontspannen. Ook een aanrader voor beginners!

 

Ben je benieuwd naar de complete lijst met handige apps om je levensstijl, gezondheid of mentale gezondheid te verbeteren? Bekijk dan de top 15 gezondheidsapps.