Sauna & Wellness

De sauna is goed tegen stress en bevordert je lichamelijke ontspanning. Hier vind je alle tips hoe je zo optimaal mogelijk kan genieten van een bezoek aan de sauna en/of het wellness center.

Ontspannen in de hammam

De hammam is van oorsprong een Turks badhuis, waar mensen samenkomen voor een reiniging, lichaamsverzorging en ontspanning. Het woord ”˜hammam’ is afgeleid van het Arabische woord ”˜hamma’, wat heetwaterbron of verspreider van warmte betekent.

Lees verder

Triggerpoint-therapie

Triggerpoints zijn kleine verhardingen, ook wel knopen genoemd, in spieren die niet goed meer functioneren. In deze knoopjes hopen zich afvalstoffen op en dat zorgt voor pijn. Triggerpoints zijn één van de meest voorkomende oorzaken van pijnklachten in ons lichaam.

Lees verder

Genieten met een heerlijke wellnessbehandeling

Wellness is het begrip voor enerzijds het geestelijk welbevinden (well-being) en anderzijds een goede lichamelijke conditie (fit-ness). In deze drukke tijden is het de ultieme vorm van ontstressen. Zin in een ontspannende wellnessbehandeling? Er is keuze genoeg. Healthylives zet een aantal voor je op een rij.

Lees verder

Ontstressen met aromatherapie

Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze waarbij gebruikt wordt gemaakt van etherische oliën. Deze oliën kunnen een geneeskrachtige werking hebben op lichaam en geest. Om de voordelen van aromatherapie te ervaren kun je naar een speciale aromatherapeut gaan, maar je kunt het ook thuis gebruiken of zelfs thuis maken.

Lees verder

Voordelen houten hottubs

hottub

Milieuvriendelijk alternatief voor Jacuzzi of whirlpools – Dat een lekker warm bad nemen geen wroeging over milieubelasting hoeft op te leveren, bewijzen de houten hottubs. Op hout gestookte baden met een houtkachel onder water. Geen elektriciteit verslinder, ( besparing van elektriciteit geeft volgens deskundigen de meeste milieuwinst) en geen slecht afbreekbare chemicaliën in je bad….

Lees verder

Thuis sauna: waar moet je rekening mee houden?

Er zijn een aantal belangrijke zaken die met de aanschaf, plaatsing en onderhoud van jouw spabad samenvallen en waar je in het aanschafproces rekening mee dient te houden. Komt het spabad bijvoorbeeld binnen of buiten? En wat is de ideale ondervloer voor het spabad? Ondergrond Voor een spabad heb je een goede ondergrond nodig. Het is…

Lees verder

Sauna en verkoudheid

Een verkoudheid en de sauna gaan prima samen. Als er een verkoudheid op de loer ligt kan je in principe gewoon een bezoek brengen aan de sauna. Als je 1 keer per week naar de sauna gaat dan kan het zelfs de kans op een verkoudheid verkleinen.

Lees verder

Etherische olien zelf maken

Een aromabad met etherische olien is een zuivere balsem voor lichaam en geest en zorgen voor een streelzachte huid. Je kan uiteraard kiezen voor een kant-en-klaar badproduct waarbij je de keuze hebt uit vele geuren en varianten. Je kan ook zelf je aromabad maken en samenstellen.

Lees verder
Pagina