Verzorging

Waarom goed slapen zo belangrijk is

Slapen en optimaal functioneren Elke avond proberen we het: op tijd naar bed gaan. Dat hoort er nou eenmaal bij, want als mens moet je de nodige rust pakken om de volgende dag weer optimaal te kunnen functioneren. Maar hoeveel slaap hebben we eigenlijk echt nodig en wat maakt deze saaie bezigheid dat we slapen…

Lees verder

Wees zuinig op uw ogen!

Het motto ‘Wees zuinig op uw ogen’ staat centraal in deze column. Ogen zijn voor ons allemaal erg belangrijk, ogen laten ons kleuren, vormen, diepte zien en helpen ons te oriënteren in ruimtes. Dus reden te meer om onze ogen, die tegelijk ook heel kwetsbaar zijn, goed te beschermen om het gezichtsvermogen te behouden. Oogscreening Controle…

Lees verder

Oren reinigen met wattenstaafje? Beter van niet!

gehoorverlies

In 1923 werd het wattenstaafje door de Amerikaan Leo Gerstenzang uitgevonden. Het kleine plastic stokje met aan elk uiteinde een plukje watten kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden zoals het smeren van zalf op de huid, het reinigen van cassettebandjes of het nemen van een speekselmonster. Het bekendste doeleinde is het schoonmaken van onze oren….

Lees verder

Je haar wassen

Haar wassen

Was jij elke dag je haar? Over het wassen van je haar bestaan vele feiten en fabels. Wat is nu precies goed en wat niet? Vaak is het afhankelijk van je eigen haartype en wat je met je haar doet qua styling. Daarnaast speelt ook je persoonlijk voorkeur een rol.

Lees verder

Vervellen

Huid

Je bent net terug van een heerlijk zonvakantie of je hebt de afgelopen dagen heerlijk van de zon in eigen land genoten. Je huid is prachtig bruin gekleurd en je hebt een zomerse uitstraling. Maar na het douchen zie je ineens allemaal vellen. Je begint te vervellen! Weg is je zomerse gevoel en bruine kleurtje….

Lees verder

Beroerte door eczeem?

handeczeem

Volwassenen die last hebben van de huidaandoening eczeem hebben meer risico op het krijgen van hartziekten of een beroerte. Eczeem heeft invloed op meerdere aspecten van het leven en kan om die reden slecht zijn voor de gezondheid van ons hart.

Lees verder

Kauwgom in plaats van flossen

flossen

Kan het kauwen op kauwgom hetzelfde effect hebben als flossen? Ja, dat kan! Uit onderzoek blijkt namelijk dat kauwgom kauwen net zo effectief is als flossen. Door ongeveer tien minuten op een stuk kauwgom te kauwen, kan je ruim 100 miljoen bacteriën in je mond laten verdwijnen.

Lees verder

Amblyopie; een lui oog

lui oog

Amblyopie wordt in de volksmond ook wel een lui oog genoemd. Dit ontstaat doordat  in de vroege kinderjaren het zichtvermogen niet normaal ontwikkeld is. In de meeste gevallen is er één oog lui, maar in zeldzame gevallen kan het ook dubbelzijdig voorkomen.

Lees verder

Nagelriemontsteking

nagelriemontsteking

Een ontsteking van de nagelriem is vervelend en komt helaas regelmatig voor. Een nagelriemontsteking wordt ook wel omloop of paronychia genoemd. Het is vaak erg pijnlijk en kan zowel aan je vingers als aan je tenen voorkomen. Vooral aan je vingers kan erg vervelend zijn omdat je je handen de hele dag gebruikt en vaak…

Lees verder
Pagina