Gezicht

Hier vind je alle informatie voor je de huidverzorging van je gezicht. Hoe zorg je ervoor dat je huid zo glad en jong er blijft uitzien en dat rimpels geen kans hebben? Je lees het hier.

Wees zuinig op uw ogen!

Het motto ‘Wees zuinig op uw ogen’ staat centraal in deze column. Ogen zijn voor ons allemaal erg belangrijk, ogen laten ons kleuren, vormen, diepte zien en helpen ons te oriënteren in ruimtes. Dus reden te meer om onze ogen, die tegelijk ook heel kwetsbaar zijn, goed te beschermen om het gezichtsvermogen te behouden. Oogscreening Controle…

Lees verder

Vervellen

Huid

Je bent net terug van een heerlijk zonvakantie of je hebt de afgelopen dagen heerlijk van de zon in eigen land genoten. Je huid is prachtig bruin gekleurd en je hebt een zomerse uitstraling. Maar na het douchen zie je ineens allemaal vellen. Je begint te vervellen! Weg is je zomerse gevoel en bruine kleurtje….

Lees verder

Amblyopie; een lui oog

lui oog

Amblyopie wordt in de volksmond ook wel een lui oog genoemd. Dit ontstaat doordat  in de vroege kinderjaren het zichtvermogen niet normaal ontwikkeld is. In de meeste gevallen is er één oog lui, maar in zeldzame gevallen kan het ook dubbelzijdig voorkomen.

Lees verder

Wat weet jij van suiker?

Suiker

Wist jij dat er in hartige snacks suikers zitten? Wist jij dat er in vleeswaren en melk suikers zitten? Nee? Dan ben je niet de enige. Ongeveer zeventig procent van de Nederlandse bevolking is zich hier niet bewust van. Ook weten zij niet wat voor invloed suikers op je gebit kunnen hebben.

Lees verder

Een goede zonnebril?

zonnebril

Een zonnebril zorgt bij zon voor goed zicht, staat mooi en beschermt uw ogen. Tijdens de vakantie op straat kunt u allerlei zonnebrillen kopen, maar tegenwoordig ook bij een opticien. Het is belangrijk niet alleen een modieuze, trendy bril te kiezen maar ook op de bescherming die de zonnebril biedt te letten.

Lees verder

Het belang van horen

horen

We hebben oren gekregen om mee te kunnen horen en luisteren. Luisteren doen we alleen als we dat willen, horen zouden we altijd moeten kunnen. Het is belangrijk om goed te kunnen horen, zo kan je bijvoorbeeld gevaar in het verkeer horen.

Lees verder

Multifocaal: dichtbij en veraf

multifocaal

Naarmate u ouder wordt, gaat u dichterbij slechter zien. Dit merkt u vooral tijdens het lezen van uw leesboek, een recept of een verpakking in de supermarkt. Vaak wordt dit (ongemerkt) opgelost door het boek of het product verder weg te houden of door het licht aan te doen. Maar uiteindelijk is dat vaak ook…

Lees verder
Pagina