Haren

Elke dag ben je bezig met je haarverzorging en besteed je veel tijd om je haren zo te krijgen zoals je graag wil. Hier vind je tips en advies hoe gezond en prachtig haar te krijgen.

Je haar wassen

Haar wassen

Was jij elke dag je haar? Over het wassen van je haar bestaan vele feiten en fabels. Wat is nu precies goed en wat niet? Vaak is het afhankelijk van je eigen haartype en wat je met je haar doet qua styling. Daarnaast speelt ook je persoonlijk voorkeur een rol.

Lees verder

Gezond zomers haar

zomers haar

Het zonnetje schijnt uitbundig en het is heerlijk weer. Wat is er dan lekkerder dan in de zon liggen en genieten van het weer. Hierbij is het belangrijk om goed voor je haar te zorgen en verstandig met de zon om te gaan. Hierbij een aantal tips voor zomers en gezond haar.

Lees verder

Mooi en gezond haar

gezond haar

Een dikke bos gezond en glanzend haar is de wens van veel vrouwen. Maar hoe krijg je mooi haar en hoe kun je je haar het beste verzorgen? Niet elke dag je haar wassen en gezond eten zijn belangrijke factoren.

Lees verder

Kaalheid bij vrouwen

kaalheid bij vrouwen

Bij mannen is kaalheid een veelvoorkomend probleem. Hier kijkt niemand meer van op en dit is een normaal verschijnsel. Kaalheid bij vrouwen komt minder vaak voor, maar ook vrouwen kunnen last krijgen van dunner wordend haar en haar dat volledig uitvalt.

Lees verder

Waarom wordt je haar grijs?

grijs haar

In de kracht van je leven, alles lijkt goed te gaan en dan opeens ontdek je het. Een glinstering tussen je haren, je eerste grijze haar. Je voelt je direct tien jaar ouder. Toch is dit niet nodig. Sommige mensen worden op hun 25e namelijk al grijs.

Lees verder

Haar en gezondheid

kaalheid bij vrouwen

Kan je haar je iets vertellen over je gezondheid? Bepaalde medicijnen en ziektes kunnen je haar beïnvloeden. Soms is het echter een kwestie van beter voor je haar en je hoofdhuid zorgen.

Lees verder

Haaruitval

Ongeveer twee procent van de bevolking lijdt aan een vorm van alopecia areata, beter bekend als haaruitval. Bij de aandoening vindt er een ontsteking plaats rond de haarwortel. Hierdoor raken de haren misvormd of breken ze af. Uiteindelijk vindt er zelfs helemaal geen haargroei meer plaats. Meestal is deze haaruitval gelokaliseerd op het hoofd, maar…

Lees verder
Pagina