Vitamine B helpt tegen haarproblemen

0
3495

Vitamine B helpt tegen haarproblemen. Veelvoorkomende klachten zijn dofheid, slapheid en uitval van het haar.

Gezond haar glanst en heeft volume. Een aantal factoren kunnen echter de kwaliteit van het haar verminderen. Veelvoorkomende klachten zijn dofheid, slapheid en uitval van het haar. Haarproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals verkeerde behandeling van het haar, stress, vermoeidheid, slechte voedingsgewoonten of invloeden van buitenaf. Haaruitval kan ook veroorzaakt worden door ziekte of een bijwerking zijn van medicijnen.

Haarverzorging

Er zijn verschillende haartypes en elk type vraagt om een andere behandeling. Gebruik daarom producten die bij je haar passen en spring
voorzichtig om met je haar. Föhn je haar niet op de heetste stand en pas op met het gebruik van een stijl- of krultang. Blootstelling aan hitte kan je haar namelijk droog en dof maken. Borstel je haar alleen wanneer het droog is, want nat haar breekt sneller af.

Leefstijl & haar

Dagelijks heeft je haar veel te verduren. Kou en wind drogen het haar uit. Stress en slaaptekort kunnen haaruitval veroorzaken. In de zomer kunnen zon, zeewater en chloor je haar nog eens extra belasten. Je kan je haar beschermen door het dragen van een muts of zonnehoed. Verder hebben ontspanning en rust een positieve invloed op je haar.

Voeding & haar

Wat je misschien niet wist, is dat je voeding ook bepalend is voor de conditie van je haar. Een haar groeit vanuit een haarzakje in de huid. Om het haar goed te laten groeien heeft het haarzakje voedingstoffen nodig, zoals eiwitten, vocht, vitamines en mineralen. Deze stoffen komen het lichaam binnen via je voeding. Vitamines in shampoos hebben dan ook geen effect, want die kunnen de haarzakjes niet binnendringen. Een gezonde voeding is dus van groot belang voor gezond haar.

Vitamine B voor gezond haar

Zowel een tekort als een teveel aan vitamines kan haarproblemen geven. B vitamines spelen de belangrijkste rol. Van vitamine B8 en vitamine B5 is bekend dat een tekort kan leiden tot haaruitval.

Met vitamine B complex kan je dit tekort aanvullen. Daarmee kan je helpen je haar gezond te houden. Tevens zorgen B vitamines voor meer energie en gezonde huid en nagels!

Lees ook:

Alles over vitamine B

Hoe ontstaat grijs haar en hoe voorkom je grijs haar?

Zo krijg je mooi haar