Handen

De hele dag door maak je gebruik van je handen. Of het nou het typen op je toetsenbord is of het eten van een boterham, een goede hygiene van je handen is essentieel. Deze rubriek gaat over de verzorging van je handen: van het wassen van je handen tot het verzorgen van je nagels.

Nagelriemontsteking

nagelriemontsteking

Een ontsteking van de nagelriem is vervelend en komt helaas regelmatig voor. Een nagelriemontsteking wordt ook wel omloop of paronychia genoemd. Het is vaak erg pijnlijk en kan zowel aan je vingers als aan je tenen voorkomen. Vooral aan je vingers kan erg vervelend zijn omdat je je handen de hele dag gebruikt en vaak…

Lees verder

Handeczeem

handeczeem

Handeczeem is een veelvoorkomende huidaandoening aan de handen. Een huidaandoening aan de handen is vaak extra vervelend omdat je je handen veel gebruikt en er dus veel last van hebt bij je dagelijkse werkzaamheden. Het is een hardnekkige aandoening die vaak moeilijk te behandelen is.

Lees verder

Waar zitten de meeste bacteriën op?

Waar zitten de meeste bacteriën op? Je kunt er maar beter niet bij stil staan, maar echt overal zitten bacteriën. Een beetje bacteriën kunnen geen kwaad voor de gezondheid, maar op sommige voorwerpen zit er toch wat meer… Maar op welke? Bekijk het hieronder.

Lees verder

Kunstnagels

Je nagels zijn een belangrijk onderdeel van je handen. In het verleden waren nagels alleen functioneel. Maar tegenwoordig is voor velen het uiterlijk van de nagels zeer belangrijk. De conditie van je nagels onthullen immers veel over je gezondheid.

Lees verder

Nagelomloop

De nagelwal is de huid die aan de zijkant en aan de achterkant van de nagel zit. Als deze huid gaat ontsteken hebben we te maken met een nagelomloop. Een andere benaming is ”˜paronychia’.

Lees verder

Zweethanden

handeczeem

Transpireren is vaak goed voor je lichaam. Met zweten voeren we onze afvalstoffen af en reguleren we de temperatuur van ons lichaam.

Lees verder

Kloven in handen

Door winterse kou trekken bloedvaten samen in de huid, de doorbloeding vermindert en de huid wordt extreem droog, het resultaat: kloven. Vooral vrouwen hebben er meer last van dan mannen. Kloven zijn barsten of scheuren in de droge huid. Ze kunnen behoorlijk pijn en hardnekkig zijn. Bovendien bestaat de kans op ontstekingen. Niet alleen de…

Lees verder
Pagina