Handeczeem

handeczeem

Handeczeem is een veelvoorkomende huidaandoening aan de handen. Een huidaandoening aan de handen is vaak extra vervelend omdat je je handen veel gebruikt en er dus veel last van hebt bij je dagelijkse werkzaamheden. Het is een hardnekkige aandoening die vaak moeilijk te behandelen is.

Handeczeem

Handeczeem kan verschillende oorzaken hebben. Roodheid, veel jeuk, schilfertjes en blaasjes zijn veelvoorkomende klachten. Vaak wordt gedacht dat een schimmel of bacterie het eczeem veroorzaakt, maar het ontstaat door een ontsteking. Het is een ontsteking die veroorzaakt wordt door factoren die van binnenuit als van buitenaf op je huid kunnen inwerken. Hierdoor is handeczeem, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, niet besmettelijk.

Oorzaak

De oorzaken en soorten zijn uiteenlopend. Zo kan handeczeem veroorzaakt wordt door het contact met een stof waarvoor een allergie bestaat. Ook kunnen bepaalde middelen zoals schoonmaakmiddelen voor irritaties zorgen. Daarnaast speelt aanleg ook een rol. Als handeczeem in de familie voorkomt, is de kans groter dat je deze ook ontwikkelt.

Huisarts

Als je last hebt van handeczeem kan je het beste contact opnemen met je huisarts. Hij kan je doorverwijzen naar een dermatoloog die het eczeem beter kan beoordelen. Vaak kan je een hormoonzalf krijgen om de handeczeem te behandelen. Afhankelijk van de exacte oorzaak zal een behandelmethode gekozen worden.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie