Lichaam

Hoe zorg je ervoor je dat je lichaam er gezond en fris uitziet? Hier vind je tips belangrijke tips voor een goede lichaamsverzorging.

Oren reinigen met wattenstaafje? Beter van niet!

gehoorverlies

In 1923 werd het wattenstaafje door de Amerikaan Leo Gerstenzang uitgevonden. Het kleine plastic stokje met aan elk uiteinde een plukje watten kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden zoals het smeren van zalf op de huid, het reinigen van cassettebandjes of het nemen van een speekselmonster. Het bekendste doeleinde is het schoonmaken van onze oren….

Lees verder

Beroerte door eczeem?

handeczeem

Volwassenen die last hebben van de huidaandoening eczeem hebben meer risico op het krijgen van hartziekten of een beroerte. Eczeem heeft invloed op meerdere aspecten van het leven en kan om die reden slecht zijn voor de gezondheid van ons hart.

Lees verder

Rugpijn door smartphone

Gebruik jij je telefoon veel? Whatsappen, even snel je facebook checken en je mail lezen. We kunnen tegenwoordig steeds meer met onze smartphone en maken hier veel gebruik van. Dit zorgt ervoor dat we elke dag meer en meer over onze telefoon gebogen zitten. Soms tot wel meerdere uren per dag.

Lees verder

Breng je hormonen weer in balans

Concentratie

Als we denken aan hormonen, dan denken we al snel aan testosteron en oestrogeen. Maar hormonen beïnvloeden veel meer dan alleen onze seksualiteit en wanneer het hormonaal stelsel niet goed functioneert kan dit vervelende gevolgen hebben. Hoe breng je je hormonen weer op peil?

Lees verder

Voorkom een blaasontsteking

blaasontsteking

Je urinewegen vormen het stelsel dat urine in je lichaam aanmaakt en afvoert. Het bestaat uit je blaas, nieren en de zogenaamde verbindingskanalen hiertussen. Dringen bacteriën binnen in je urineweg, dan kunnen ze een blaasontsteking veroorzaken.

Lees verder

Blaasontsteking als gevolg van seks

blaasontsteking

Heb je na de seks wel eens last van pijn in de buik of onderrug, bij het plassen een branderig gevoel en urine die troebel is? Je hebt dan kans dat je een soa hebt, maar het kan ook een blaasontsteking zijn. De liefde bedrijven is één van de grootste oorzaken van een blaasontsteking.

Lees verder

Ouderdomswratten

beter zicht

Een ouderdomswrat is  een kleine huidafwijking, het zijn goedaardige tumoren die ontstaan door celtoename.  Vaak krijgen mensen vanaf hun vijftigste ouderdomswratten. Naarmate de leeftijd vordert, neemt het aantal vaak toe. Het goede nieuws is dat ze niet besmettelijk zijn. 

Lees verder

Eet je huid mooi met vitamines!

Huid vitamine

Net als de rest van je lichaam heeft ook je huid een goede verzorging nodig. Er zijn diverse cremes waarmee je je huid kan verzorgen. Maar om je huid echt te verbeteren heb je voldoende vitamines nodig. Ze leveren een grote bijdrage aan een gezonde huid, zo stellen vitamines bijvoorbeeld rimpelvorming uit.

Lees verder

Bevriezen van wratten meest effectief

wratten bevriezen

Uit onderzoek is gebleken dat de meest effectieve manier om wratten te behandelen is om de wratten met vloeibare stikstof te bevriezen. Wratten komen vooral veel bij kinderen voor. Het zijn eeltachtige knobbeltjes op de huid die veroorzaakt worden door virussen van de HPV-familie. Wratten zijn niet gevaarlijk, maar kunnen wel pijnlijk zijn.

Lees verder
Pagina