Beroerte door eczeem?

handeczeem

Volwassenen die last hebben van de huidaandoening eczeem hebben meer risico op het krijgen van hartziekten of een beroerte. Eczeem heeft invloed op meerdere aspecten van het leven en kan om die reden slecht zijn voor de gezondheid van ons hart.

Eczeem

Mensen die eczeem hebben, houden er vaak ongezonde leefgewoonten op na. Zo bewegen zij minder, roken zij meer, drinken meer en hebben vaker last van overgewicht dan mensen zonder de huidaandoening. Volgens onderzoek kan eczeem zelf ook de kans op een beroerte of hartziekte vergroten. Het onderzoek toont echter geen oorzakelijke verband. Eczeem kan dus niet hartziekten of een beroerte veroorzaken.

Eczeem kan daarnaast ook psychologische gevolgen hebben. Vaak begint eczeem al tijdens de kindertijd en kan het van invloed zijn op het zelfvertrouwen en zelfbeeld. Deze kunnen onze leefgewoonten bepalen. Ook kan de eczeem het soms lastig maken om te gaan sporten. Zweet en warmte kunnen de jeuk namelijk verergeren. Deze verklaren mogelijk het gevonden verband tussen eczeem en hartziekten. Mensen met eczeem hebben ook vaker last van slaapproblemen en diabetes.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie