Eet je mooi

0
1587

Weet jij welke effecten bepaalde producten uit de natuur op jouw welzijn hebben? In Azië en Arabische landen is het een ongeschreven regel. Jarenlang bestuderen en praktiseren zij de voedingsleer die volgens hun stimulerend is voor de gezondheid en de schoonheid van de mens. Ook het Westen houdt zich er tegenwoordig meer mee bezig. In dit artikel zet Healthylives een paar natuurproducten op een rijtje.

Groene thee

Het drinken van deze groene bladeren helpt jou inwendig beschermen tegen UV-stralen. Dat neemt niet weg dat je je sunscreen kunt laten staan! De anti-oxidanten die erin zitten verwijderen giftige stoffen uit je lichaam. Je kunt het theezakje tevens bij vermoeide ogen gebruiken. Leg ze een paar minuten op jouw ogen, de stof tannine die er ook in zit heeft een samentrekkende werking wat de huid wat strakker maakt.

Kokosolie

Ons haar bevat van nature olie en de kokosolie lijkt er heel erg op. Vele producten die in de schappen van haarverzorgingsproducten staan bevatten chemische stoffen als siliconen, wat een laagje over je haar brengt en daardoor afsluit. Daarnaast worden parabenen ook veel gebruikt, dit is een hulpstof die een product langer doet meegaan. Het ene product heeft wat meer dan het ander. Een product als olie heeft dat helemaal niet nodig, jouw haar eigenlijk ook niet. Dus komt dichter tot de natuur door pure olie (liefst biologisch) als haarmasker te gebruiken. Het ruikt voor jou misschien minder lekker dan een masker maar het is in ieder geval wel puur en goed voor je haar. Smeer het alleen over je haarpuntjes. Je kunt het daarna gewoon met shampoo eruit wassen.

Watermeloen

De hoeveelheid vitamine A in dit zomerfruit helpt jouw huid zacht te maken. Het minimaliseert de poriën. Daarnaast bevat het veel caroteen, dit is een stof die een krachtige anti-agings effect heeft. Het zuur van de watermeloen heeft een ex-foliërende effect, wat acne voorkomt en je huid doet stralen.

Kortom, hoe dichter bij de natuur, hoe beter. Natuurproducten zijn voor ons mensen gemaakt dus geniet van de luxe. Houd Healthylives in de gaten voor meer weetjes over deze heilzame producten uit de natuur!

Lees ook:

Gezond eten

Verzorging: Fruit je op huid

Gezonde groene drankjes