Mond & gebit

Stralend witte tanden en mooie volle lippen willen we allemaal. Dat betekent een goede mondverzorging, dus goed poetsen en optimale verzorging van je tanden en lippen.

Kauwgom in plaats van flossen

flossen

Kan het kauwen op kauwgom hetzelfde effect hebben als flossen? Ja, dat kan! Uit onderzoek blijkt namelijk dat kauwgom kauwen net zo effectief is als flossen. Door ongeveer tien minuten op een stuk kauwgom te kauwen, kan je ruim 100 miljoen bacteriën in je mond laten verdwijnen.

Lees verder

Gezonde tanden

Het gebit krijgt veel te verduren, vele voedingsmiddelen moeten door onze tanden weg gekauwd worden. Om deze reden is het belangrijk om goed voor ons gebit te zorgen. Hiermee voorkom je mondinfecties, tandvleesontsteking en gaatjes.

Lees verder

Wat zegt je tong?

tong

Je tong, een lichaamsdeel waar we niet elke dag bij stil staan of naar kijken. Toch kan je tong je veel over je gezondheid vertellen. Problemen met hygiëne en medische problemen kunnen ontstekingen en verkleuringen of zelfs kanker veroorzaken. 

Lees verder

Een beugel voor volwassenen

Niet alleen pubers dragen beugels, een beugel voor volwassenen is ook allang geen taboe meer. In sommige gevallen is een beugel zelfs noodzaak. Een afwijkende stand van het gebit, en vooral van de kaken, kan lichamelijke klachten veroorzaken zoals pijn in de kaakspieren, hoofdpijn en nekpijn.

Lees verder

Gevoelige tanden

Elke keer als je een hap neemt van een zure appel, een ijsje eet of een hete koffie drinkt, schiet er een korte, scherpe pijnscheut door je tanden. Herkenbaar? Waarschijnlijk heb jij, net als vele anderen, last van gevoelige tanden. Hierbij reageren je tanden gevoelig op koude, warme, zure of zoete etenswaren of drank. De…

Lees verder

Tanderosie voorkomen

Tanderosie is het oplossen van het tandglazuur door de invloeden van zuren. Tandglazuur is de dunne buitenste laag van je tanden en kiezen. Deze laag zorgt ervoor dat je tanden en kiezen hun vorm en structuur behouden. Ook beschermt het tegen tandbederf.

Lees verder

Stoppen met tandenknarsen

Tijdens je slaap ben je volledig ontspannen en rust je uit van de dag. Nietwaar? Voor sommige mensen gaat dit niet op. Ook tijdens het slapen zijn hun kaken namelijk nog erg actief. Ze knarsen met hun tanden of bijten regelmatig erg hard. Dit is niet alleen vervelend voor de persoon zelf, maar ook voor…

Lees verder

De vervelende koortslip

Een koortslip is een virusinfectie van de huid op of rond de lippen. De klachten beginnen met branderig en tintelend gevoel, gevolgd door pijnlijke blaasjes. Na enkele dagen gaan deze over in zweertjes die bedekt zijn met een korstje.

Lees verder

Zelf tanden bleken: tips en adviezen

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de kleur van onze tanden. Factoren die een negatief resultaat hebben op de witheid van ons gebit zijn: Koffie, thee, roken en rode wijn. Hoewel de meeste mensen graag een rij witte tanden willen hebben, is het belangrijk te weten dat tanden nooit krijtwit horen te…

Lees verder
Pagina