Oogdruppels van VSM: verlicht en verfrist vermoeide, gezwollen en geïrriteerde ogen

– Advertorial – Steeds meer mensen hebben last van droge ogen. En dat kan erg hinderlijk zijn. Droge ogen kunnen branderig, vermoeid of geïrriteerd aanvoelen. Ook kun je het gevoel hebben dat er iets in je oog zit. Sommige mensen zien wazig of hebben last van tranende ogen.

De productie van traanvocht

Onder normale omstandigheden produceert je traanklier voldoende vocht om je ogen te bevochtigen én te beschermen tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. Elke keer dat je met je ogen knippert, wordt er traanvocht over je ogen verdeeld. Bepaalde omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat je last krijgt van droge of geïrriteerde ogen.

Veel voorkomende oorzaken

Droge ogen komen veel voor bij mensen van middelbare leeftijd. Vooral vrouwen in de overgang hebben vanwege veranderingen in hun hormoonhuishouding vaak met dit verschijnsel te maken. Ook zijn er diverse omgevingsfactoren die kunnen zorgen voor droge of geïrriteerde ogen. Hierbij kun je denken aan factoren als een loeiende airco, verwarming, een slechte verlichting, zandkorrels, stof, damp van reinigingsmiddelen of een rokerige ruimte. Maar ook langdurig computergebruik of autorijden kunnen van invloed zijn op je traanvocht. Verder kunnen bepaalde medicijnen de hoeveelheid of de samenstelling van je traanvocht veranderen. Ook het dragen van contactlenzen is een belangrijke veroorzaker van droge of geïrriteerde ogen. Daarnaast kunnen onregelmatigheden van het hoornvlies ervoor zorgen dat je ogen niet gelijkmatig bevochtigd kunnen worden. En in sommige gevallen is er geen duidelijke oorzaak te vinden.

Verlichting en bevochtiging van droge ogen

Om het ongemak van droge ogen te verlichten kun je traanvervangers in de vorm van oogdruppels gebruiken. De oogdruppels van VSM* bevochtigen en verfrissen geïrriteerde en vermoeide ogen. Het natuurlijk extract van blauwe bosbes zorgt snel voor verlichting. Ook draagt het bij aan het herstel van een gezonde oogfunctie. De druppels zijn ook geschikt voor mensen met gevoelige ogen en dragers van contactlenzen.

Fles oogdruppels

Meer informatie of VSM Oogdruppels aanschaffen?

Meer informatie over VSM Oogdruppels is terug te vinden op: http://www.vsm.nl/oogdruppels-thema.

Online zijn VSM Oogdruppels ondermeer verkrijgbaar via: http://www.vsm.nl/oogdruppels.

* Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie