Cambridge dieet: afvallen door minder koolhydraten

Het Cambridge dieet is een zeer laag calorieën dieet (circa 460 kcal per dag). Het is een totaalvoeding voor mensen die in korte tijd veel kilo’s willen afvallen.

Dit dieet is niet vrij verkrijgbaar en mag alleen onder begeleiding worden gebruikt. De essentie van het dieet is de zeer minimale inname van koolhydraten waardoor het lichaam overstapt op het verbranden van vetten. De begeleiding vindt plaats door een Cambridge consulente.

Bovengenoemde informatie is afkomstig van Cambridge. Healthylives heeft geen ervaring met de kwaliteit van Cambridge. Mocht je ervaring hebben, geef dan je mening onderaan de pagina.

Lezers van dit artikel lazen ook:

Lees 14 reacties

14 reacties

 • annemarie

  ik doe dit dieet nu al 20 weken
  en het is echt een super dieet omdat:
  -het gaat snel
  -is goed vol te houden
  -geen honger gevoel
  -alle belangrijke vitamines en mineralen zitten erin
  -het is niet alleen afvallen het is een opstap naar een gezondere levenstijl waarbij je uiteraard wordt begeleid door een ervaren consulente!!

  kijk ook eens op www.cambridgedieet.nl
  zeker de moeite waard!!!

 • wendy

  Ik vind het helemaal niet goed vol te houden!
  Het is een anti sociaal dieet!!
  Bovendien barst je van de trek om iets normaals te kunnen eten.
  Na een week komen de shakes en repen je neusgaten uit!

 • Jack van Dijk

  Kijk eerst altijd naar de oorzaak van jouw overgewicht voordat je met een dieet begint. Er zijn wel 15 (lichamelijke en geestelijke) oorzaken die overgewicht kunnen veroorzaken.
  De meeste mensen weten er maar twee, te weten te weinig bewegen en teveel of verkeerd eten….

  Met de methode SLIM heeft u gegarandeerd succes. Géén dieet, maar een goed voedingspatroon, voedingssupplementen en specifieke beweging. SLIM op uw juiste gewicht. Met een goede diagnose kunt u herkennen welke oorzaken u heeft en wat u er aan kunt doen.

  Jack van Dijk
  Orthomoleculair therapeut

 • anke

  Ik heb het cambridge dieet ook gevolgd. Ik ben in 8 weken tijd 22 kilo kwijt geraakt. Ik heb wel de laatste weken van het dieet er ook bij gesport, niet te intensief natuurlijk. Ik ben nu ondertussen klaar met de afbouwperiode, het langzaam toevoegen van koolydraten. Daarbij sport ik nu 3 a 4 keer per week. Als je dit volhoud sporten en gezond eten daarna, dan kom je zeker niet aan en dat betekent niet dat je in het weekend geen lekkere wijntjes enz mag

 • ad

  inmiddels volg ik 9 weken dit dieet en ben bijna 25 kg afgevallen. het dieet is goed vol te houden. en inderdaad het is wel eens lastig en je hebt wel eens een dip. ik ben het met Jack eens dat je moet kijken waar je overgewicht vandaan komt, dit dieet laat je dus een aantal weken niets anders eten dan shakes, soepen en repen ideaal om je oude voedingspatroon te doorbreken en om daarna onderbegeleiding weer tot een nieuw voedingspatroon te komen je leert met dieet ook dat je met minder toe kunt. dus komen we weer in de buurt van Jack en de achtergronden van je overgewicht. links helpt dusvrechts

 • Karin

  Dit lijkt me toch niet echt een goed dieet.
  Het idee dat je alleen maar shakes en repen mag eten zou mij al ontmoedigen.
  Waarom niet gewoon een gezond dagmenu en af en toe een lekker tussendoortje.Bij overgewicht moet je je leefstijl veranderen voor altijd en dan zul je dit toch eerst moeten leren met normaal voedsel.

 • Nico Niestijl Siddeburen

  Ik volg de kuur nu 4 weken ben nu al 10 kilo afgevallen das mooi mee genomen wat nog veel beter is het volgende.
  Ik ben zwaar suiker patient, zit aan de insulinde pomp en spuit erg veel insulinde per dag, nu blijkt dat in 4 weken tijd mijn insulinde met 82 een heden is verminderd geweldig toch de voorspelling is dat ik van de insulinde pomp afkom, ook heb ik voor de nacht een abnue pomp ,ook deze gaat straks weg, mijn gewicht was 144,5 kilo ik heb getekend voor 110 kilo,en ben vast beraden het vol te houden,ik merk nu al dat ik gemakkelijk weer een dag kan werken, dus diabeten aan de cambridge,het werkt echt goed.
  Vriendelijke groet Nico niestijl@planet.nl

 • ria

  Volg het Cambridge dieet nu een week, morgen mijn eerste weeg moment om te kijken hoeveel ik ben afgevallen. Zelf natuurlijk toch gekeken en op mijn zesde dag al 3.5 kg afgevallen. Dat op zich is een hele aanmoediging. Maar is wel lastig om niets te kauwen.

 • Tonnie

  Ik volg het Cambridge 800 dieet. Ik drink 2 shakes per dag en eet verder een gewone middagmaaltijd met vlees, groenten en aardappelen of rijst of iets dergelijks. Ik heb geen honger en krijg genoeg vitamines naar binnen. Ik vind het prettig om snel af te vallen en het opbouwen onder begeleiding zie ik – bij vrienden die het programma al afgerond hebben – prima gaan. Ze blijven op gewicht. Mij bevalt het super!

 • Kikki

  Ja het afvallen ging ook snel bij mij. Het resultaat was 12 kg. eraf en 14 snel erbij…….

 • chelly

  ik volg dit dieet nu 2 weken en ik ben 7 kilo afgevallen. Ik ben het er helemaal mee eens dat je je levensstijl moet aanpassen om na het dieet de terugval te voorkomen. Bij dit dieet moet je elke week terug naar je consulent en er zit een goede afbouw fase bij. Door de afbouwfase leer je gezond te eten. Dus dit dieet is zeker geen slecht plan. ik volg het nu dus zoals ik zei 2 weken en tuurlijk heb je zo je momenten dat je denkt poe poe ik stop er even mee. maar voor de mensen die al jarenlang tientallen dieeten hebben geprobeerd en waarbij niets hielp is dit een perfecte motivatie omdat de kilos erafvliegen.! iedereen sucses verder. en gewoon even doorbijten! ( wat ik doe als ik iets lekkers zie is denken, oke als ik dit neem wat heb ik er dan aan..? heb ik het echt nodig? antwoord: nee , en dan neem ik het niet) xx

 • Marit

  Ik vind het wel makkelijk, gaat lekker snel en je hebt geen honger. Valt en staat wel met je smaak; als je de shakes niet kan waarderen, dan houdt het snel op. Gemiddeld verloor ik zo’n 2 kilo per week, iets meer. Komt er ook nadien niet meer aan als je normaal eet. De soepjes vond ik smerig trouwens, melig. De “snicker”repen heerlijk en van de shakes nam ik op den duur alleen nog banaan.

 • dineke

  Mijn dochter heeft het ook gevolgd en is in een half jaar tijd
  bijna 45kilo afgevallen in het begin had ze er veel moeite mee
  maar na een tijdje ging het van een leien dak. ze is nu al een jaar lang op hetzelfde gewicht

 • Veerroo

  Ik heb dit dieet een paar jaar geleden gevolgd en ben toen 12 kilo afgevallen. Doordat ik die weken alleen maar shakes, soep en repen mocht eten was in zo opgelucht dat ik weer gezond en verantwoord mocht gaan eten, dat ik mijzelf het streven heb gesteld dat ik nooit en te nimmer meer kilo’s bij wilde komen. Ik ben nog steeds op gewicht. Na de vakanties komen er wel een paar kilo’s bij maar die ben ik gauw weer kwijt door op mijn koolhydraatinname te letten. Dat wil zeggen: Een van de drie maaltijden per dag koolhydraatvrij!!
  Voor mij geen Sonja( met al die kunstmatige zoetstoffen!!) en Weightwatchers meer.

Geef een reactie