Overgewicht geeft risco op suikerziekte, verhoogde bloeddruk en cholesterolgehalte

Overgewicht brengt grote risico’s met zich mee. Zo is de kans op ouderdomssuiker (diabetes type 2) groter bij mensen die te zwaar zijn. Suikerziekte is gevaarlijk omdat het een risicofactor is voor hart- en vaatziekten. Overgewicht kan ook de bloeddruk en het cholesterolgehalte doen stijgen. In geval van overgewicht is het dus essentieel om af te vallen. Voorkomen is gemakkelijker dan genezen. Bij een gezonde levensstijl (gezond eten en voldoende bewegen) heb je een veel kleinere kans op overgewicht.


Overgewicht is een veel voorkomend probleem in de Westerse wereld en brengt grote risico’s met zich mee. Zo is de kans op ouderdomssuiker (diabetes type 2) groter bij mensen die te zwaar zijn. Suikerziekte is gevaarlijk omdat het een risicofactor is voor hart- en vaatziekten. Overgewicht kan ook de bloeddruk en het cholesterolgehalte doen stijgen.

In geval van overgewicht is het dus essentieel om af te vallen. Voorkomen is gemakkelijker dan genezen. Bij een gezonde levensstijl heb je een veel kleinere kans op overgewicht. Op deze site vind je veel artikelen om gezonder te eten en meer bewegen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie