langzaam eten is goed voor je gewicht

Het belang van langzaam eten en goed kauwen wordt vaak onderschat. Het voorkomt een ‘opgeblazen’ gevoel na de maaltijd en het helpt je in te schatten wanneer je echt genoeg gegeten hebt. Je maag doet er ongeveer 20 minuten over om in te schatten of je ‘vol’ zit. Wanneer je voeding zo snel mogelijk doorslikt heb je dus geen vol gevoel hoewel je eigenlijk meer dan genoeg gegeten hebt. Het gevolg is dat je teveel eet en daardoor teveel calorieen binnen krijgt.

Een ander belangrijk punt is dat je door goed kauwen je maag en darmen minder belast. Het verteren van slecht gekauwd voedsel kost je lichaam veel energie waardoor je een vermoeid gevoel krijgt.

Een simpele en effectieve tip om langzamer te eten is om al je maaltijden met mes en vork te eten. Let er ook op dat je frequent je bestek neerlegt en pas een nieuwe hap in je mond steekt als je mond leeg is.

De locatiekeuze voor het nuttigen van je maaltijd speelt ook een rol. Ga niet voor je TV op PC eten, maar ga rustig aan een tafel zitten. Gezamenlijk eten is ook beter dan alleen. Als je aan het praten bent kan je immers niet eten.

En laten we eerlijk zijn, als je toch aan het diëten bent en je nu eenmaal niet veel mag eten, geniet er dan ook meteen van. Neem er echt de tijd voor.

Lees 4 reacties

4 reacties

 • Joyce

  dat zal moeilijk zijn
  ik ben namelijk iemand die rap rap eet, omdat ik echt het echt druk heb.

  Maar ik zal er voortaan aan letten dat ik langzaam zal eten en goed zal kauwen

 • Petra

  Ik eet langzaam, maar mijn ouders vinden dat ik niet langzaam mag eten, en moet altijd snel eten, meestal zit ik nog alleen aan tafel. Maar ik kan gewoon niet snel eten. Nu lees ik dat langzaam eten helemaal niet slecht is ofzo.

 • Herman

  Er is nog een andere manier om slank te blijven of worden, maar waarbij je wel lekker kunt eten: door krachttraining, ook voor vrouwen. In dit artikel lees je hoe: http://fit4lessamsterdam.wordpress.com/2012/09/10/carb-back-loading-lekker-eten-groot-worden-en-toch-strak-blijven/

Geef een reactie