Online afvallen met caloriedagboek: een vergelijk van sites

Wil je online afvallen? Welk online calorie- en afvaldagboek past bij jou? Healthylives deed een rondje langs de velden en heeft een aantal online caloriedagboeken voor je vergeleken en op een rijtje gezet.

Afvallen is vaak een moeizaam en langdurend proces. Het is ook een eenzame klus die je in eentje zal moeten klaren. Dat is de reden dat steeds meer online afvaldagboeken verschijnen die je het nodige steuntje in de rug kunnen bieden.

Door dagelijks je genuttigde- en verbrande calorieën in je online dagboek in te vullen en deze cijfers te delen met andere lotgenoten, bieden ze je hopenlijk het laatste zetje om je doel te bereiken.

Bieden bijna alle sites waar je online kan afvallen door middel van een dagboek de basisfunctionaliteiten als voeding- en sportdagboek, in de breedte lopen de extra functionaliteiten aardig uiteen.

Welk site voor online afvallen past bij jou? Healthylives deed een rondje langs de velden en heeft een aantal online caloriedagboeken voor je vergeleken en op een rijtje gezet:

1. Weightwatchers.nl
Online programma met interactieve tools, recepten en tips. Weight Watchers Online is gebaseerd op een inmiddels bewezen methode om gewicht te verliezen, ontwikkeld door de professionals van Weight Watchers en biedt je een praktische, haalbare en leefbare oplossing. Op basis van je leeftijd en gewicht worden je persoonlijke doelstellingen bepaald.

Kenmerken:

 • Meer dan 6.000 mogelijkheden op het gebied van voeding
 • Meer dan 600 recepten en menu suggesties
 • Ruim 50 workout demo’s en tips van trainers
 • Interactieve hulpmiddelen om je dagelijkse activiteiten en voedingskeuzes bij te houden.
 • Bewaarfunctie voor je favoriete maaltijd,
 • Functie om terug te zien wat het beste heeft gewerkt.
 • Functie waarmee je de voedingswaarde van elke dag kan inzien
 • Receptenplanner waarmee je gezondere versies van je favoriete maaltijd kan samenstellen
 • Je voortgang in gewichtsverloop wordt bijgehouden

Kosten:

 • 1 maand kost 44,90 Euro inclusief aanmeldkosten
 • 3 maanden kost 59,95 Euro inclusief aanmeldkosten

2. Caloriedagboek.nl
Deze website brengt, zoals ze zelf zeggen, je eet- en weegpatroon in kaart. Door elke dag zowel je maaltijden in te geven en je dagelijkse lichaamsbeweging, krijg je inzicht in de voedingswaarde die je tot je neemt en het aantal calorieën dat je kwijtraakt door fysieke inspanning. Het aantal calorieën dat je nuttigt helpt je met de bewustwording van hoe gezond je voeding is.

Ook dien je elke week je gewicht in te vullen, waardoor je op weekbasis je voeding, je beweging kan afzetten ten op zichte van je gewicht. Zo kom je erachter of je je streefgewicht gaat halen of dat je nog beter je best moet doen.

De waarden die je scoort op voeding, beweging en uiteindelijk dus gewicht zijn op de website niet aan elkaar gekoppeld. Dus je zal zelf een relatie moeten leggen tussen de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt, de inspanningen die je bijv. in de sportschool hebt verricht en het resultaat op de weegschaal. Daarmee maakt het de tool een beetje statisch. Je weet immers niet precies wat je extra moet doen om je gewenste gewichtsverandering te realiseren.

Ook weet je niet of je überhaupt gezond bezig bent. In vergelijk met Weightwatchers maakt Caloriedagboek geen gebruik van deskundigen die je gericht kunnen adviseren. Ook heb je geen videoinstructies voor bewegingsvormen. Wel kun je gebruik maken van een grote hoeveelheid recepten die door mede gebruikers zijn geupload en zijn beoordeeld.

Het leuke van Caloriedagboek is dat je dit alles niet in je eentje hoeft te doen. Je kan ook dieetmaatjes worden met andere gebruikers van Caloriedagboek zodat je elkaar kan steunen wanneer het even tegen zit. Tevens houdt Caloriedagboek bij wie de wekelijks de meeste progressie heeft geboekt. Tevens geven ze veel informatie over de verschillende- en de meest populaire dieeten en kun je er ook terecht voor leuke kookboeken.

Wanneer je Goldmember wordt, krijg je de volgende functionaliteiten extra:

 • Invullen van je dagelijkse kcal-inname-limiet. Deze maakt weer een berekening in je eetdagboek om zo te zien hoeveel je nog aan calorieën op een dag mag innemen.
 • De verbande kcal’s ingevuld in je beweegdagboek worden verrekend met je ingenomen calorieën zodat je het verschil snel en overzichtelijk kunt zien.
 • Je kunt gebruik maken van de Vitamine- & Mineralendatabase, waarbij deze ook overzichtelijk worden weergegeven in grafieken en tabellen
 • De ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) wordt getoond in je eetdagboek. Je ziet in een oogopslag hoeveel je aan voedingsstoffen teveel/te weinig hebt binnengekregen.
 • Je hebt de mogelijkheid om diverse cm-maten in te geven in je maten-dagboek. Hier kun je de omtrek (per dag) ingeven van o.a. je nek, heup, taille, benen, armen en borst. Deze worden weer mooi weergeven (per maat) in je persoonlijke matengrafiek.
 • Je krijgt meer overzichten weergegeven in grafieken en tabellen.

Kosten Caloriedagboek:

 • Normaal gebruik: gratis
 • Goldmember: éénmalig 29,95 excl. BTW

3. Valtaf.nl

Deze website heeft wat betreft functionaliteiten veel weg van Caloriedagboek. Wanneer je je lengte en gewicht en streefgewicht invult in combinatie met de streefdatum waarop je dit gewicht wilt bereiken, wordt er automatisch een afslankplan voor je aangemaakt.

Voeding- en sportdagboek
Per dag wordt aangegeven hoeveel gewicht je zal moeten verliezen wil je je plan realiseren. Er wordt ook rekening gehouden met het dieet dat je wilt volgen. Om je streefgewicht te halen kun je op Valtaf je voeding- en sportdagboek bijhouden. Goed is dat je in vergelijk met Caloriedagboek de genuttigde- én verbruikte calorieën in één tabel per dag krijgt gepresenteerd. Dit maakt gelijk duidelijk of je meer inneemt dan je verbruikt. Ook biedt Valtaf een zeer uitgebreide calorieëntabel.

Overleggen met een voedingsdeskundige
Je eetpatroon kun je ook overleggen aan een voedingsdeskundige die je kan bijstaan met raad en daad. Dat is sterk. Zo kan er namelijk niet alleen gekeken worden naar de hoeveelheid calorieën die je inneemt, maar ook naar de juiste verhoudingen en de mate van gezondheid van je eetpatroon. Jammer is dat er geen directe koppeling wordt gemaakt tussen je eet- en beweegpatroon en het gewicht dat je per dag verliest. Uiteindelijk is dit het einddoel.

Extra functionaliteiten
Net zoals op Caloriedagboek biedt Valtaf veel extra functionaliteiten om je dat extra steuntje in de rug te bieden. Je kan lid worden van een van de vele clubs. Dit zijn communities binnen Valtaf rondom bijvoorbeeld een bepaalde leeftijd, een bepaalde afvalmethode, etc.

Buddies
Daarnaast kun je ook buddies worden met andere gebruikers van Valtaf. Net als op de andere portals kun je zelf gezonde recepten indienen en gebruik maken van de receptendatabase.

Experts
Er hebben zich diverse experts aangesloten bij Valtaf.nl die je kunt volgen. Deze experts zijn zeer uiteenlopend en variëren van voedingsdeskundige tot personal trainer tot dieetmethode. De experts voorzien Valtaf.nl van relevante informatie en kunnen al je vragen op het gebied van afvallen en gezond leven beantwoorden.

Kortom, wanneer je veel waarde hecht aan de mening en de aanmoediging van anderen, dan heeft deze site je veel te bieden.

Kosten: het aanmaken van een profiel is gratis.

Lees 6 reacties

6 reacties

 • een jonge meid die SNELL wilt afvallen

  WAAROM MOET JE VOOR ELK DIEETJE OF DIEETBOEK BETALEEN ?!?!?! ECHT ZOOOO DOM SLAAT TOTAAAL NERGENS OP

  Met Vriendelijke Groet
  Meisje Amanda de ley

 • mirjam

  Je hoeft niet voor alles te betalen.
  Kijk eens op www.weegclub.nl
  Het is een erg leuke site….en gratis 🙂

 • Irene

  voor het caloriedagboek moet je wel betalen als je gebruik wilt maken van het dagboek. zonder betaling kan je bijna niets
  en betaling is niet eenmalig maar rond de 2 euro per maand

 • Esther

  Vergeet eetdagboek.com niet:

  http://www.eetdagboek.com/

 • voorbijganger

  Twee websites, niet echt een vergelijking… Dit zijn ook de twee bovenin google die iedereen zó kan vinden!

 • Silvana

  Er is nu ook een gratis online afvaldagboek: http://www.debestedieten.nl/

  Eenvoudig maar meer dan voldoende om je gewichtsverloop bij te houden.

Geef een reactie