Dukan dieet: deel je ervaring

Een aantal maanden geleden schreven wij al over het Dukan dieet. Een nieuwe trend op dieetgebied.

In Frankrijk is het een dieet een rage. Miljoenen Fransen zijn er mee afgevallen. Langzaam begint ook Nederland het dieet te ontdekken.

Maar hoe denkt Nederland over dit nieuwe dieet? Ben jij ook al aangestoken door het nieuwe dieet van voedingsdeskundige Pierre Dukan?

Nog even het Dukan dieet in het kort:

Het Dukan dieet bestaat uit vier fasen:

 • De aanvalfase: magere vleeswaren, vis, magere zuivel en eieren
 • De cruisefase: Alles uit fase 1 combineren met groenten
 • De stabiliteitsfase: werken aan een normaal eetpatroon
 • De volhardingsfase: Normaal eten met een aantal dukanprincipes.

Heb jij al goede of slechte ervaringen met het dieet? Praat hieronder met ons mee!

Lees 19 reacties

19 reacties

 • Jan

  Het echte dieet is: gezond eten met mate en veel bewegen. Want elk pondje gaat door het mondje!

 • Marrie

  Dit is totaal geen jojo-dieet. De stabiliteitsfase duurt vrij lang en daarna moet je elke donderdag een eiwitdag doen en blijf je op gewicht.De aanvalfase is ook maar max 5 dagen, als je dat langer zou doen dan was het waarschijnlijk wel een jojo-dieet. Je mag de hele dag door eten waardoor je geen honger hebt. De meeste jojo-dieeten lijdt je honger. Heb alles al geprobeerd en kwam steeds meer aan. Ben nu met dit dieet bezig en het geeft mij iig weer hoop.

 • Nancy

  3 jaar geleden ben ik met Atkins 13 kg afgevallen nu ben ik weer op oude gewicht en voel me niet goed 1.69 en 89 kilo, ben geen snoeper en geen fanatieke sporter zag het in flair staan en heb het Dukan boekje bij bol.com besteld. Heb er zin in en hou het voor mezelf negatieve opmerkingen hoor je altijd en als je afvalt hoor je ook niks dus ik ga ervoor om beter in mijn vel te zitten want kleding kopen daar heb ik absoluut geen zin in met dit overgewicht. Succes aan allemaal

 • Betty

  Ben nu al 8 weken bezig met dit dieet. Ik woog 86.7 kg en nu weeg ik al 76.4 kg. Voel me echt goed bij dit dieet en heb helemaal gene honger.
  In het begin is het de eerste dagen wel even op je tanden bijten, maar als je begint af te vallen dan krijg je meer moed om verder te gaan.
  Ik zou zeggen voor al de gene die wil afvallen, doe dit dieet het helpt echt ! Ik ga nog door totdat ik 70 kg weeg, want volgens de site die je in zijn boek kan vinden, kan je een berekening doen wat voor jou het beste gewicht is. Je moet hier gewoon enkele vraagjes beantwoorden. Zou zeggen begin er gewoon aan en houdt de moed er gewoon in. Je krijgt echt je beloning die je bij andere dieeten niet hebt.

 • nele

  Hallo,

  Klinkt allemaal positief, ik start vandaag met dat dieet. Ben nieuwsgierig!!! Ik ban 1m65 groot en weeg nu 87 kg. Ben 15 kg aangekomen door te stoppen met roken, dus zou ik graag hebben dat deze er terug af gaan. Ik hou jullie op de hoogte.

  • Annemieke

   Dat denk ik ook Marc ­čÖé

 • kiki

  super dieet, !!!! geen honger, gezond, want je lichaam moet lang de goede gewoonte aannemen van het juiste te eten
  en zeker geen jojo dieet, daar je gezond leert eten, als je blijft suiker, etc veel eten, de ene dag wel de andere niet , dat is pas jojo ,dit dieet is geweldig goed in mekaar gestoken!!!!

 • Tineke

  @Jan: typisch weer zo’n *** opmerking. Wel eens bij stilgestaan dat er ook mensen zijn die NIET of nauwelijks kunnen bewegen door een ziekte? En neen, niet ieder pondje gaat door het mondje. Medicijngebruik kan gewichtstoename veroorzaken, evenals genetische afwijkingen. Dus jouw opmerking is een beetje erg kort door de bocht.

 • Lotte

  Super dieet! Ik ben nu 8 weken bezig en al 16 kilo kwijt ik ben 195 cm en woog 105 kilo en ben nu al 89 kilo ik ga door tot 85 kilo en dan ben ik er blij had nooit gedacht dat er zo snel zoveel af zou gaan zonder trek te hebben ik ben heel tevreden!!!!

 • JJ

  Vraag me af hoe het met de mensen na zo’n dieet afgaat? Daar lees ik namelijk niet zo veel over. Is het daarna echt zo makkelijk om op gewicht te blijven? En doen jullie dan ook zo’n ‘pure prote├â┬»nen dag’?:) Ik heb ook op dukandieetervaringen.com gekeken, handige site vond ik en die wilde ik ook even delen.

 • Anoniem

  Hoi JJ familie van mij kent iemand na het dieet en die houd het nog vol zonder aan te komen maar het dieet duurt lang he 20 kilo dan moet je fase 3 200 dagen volledig doen dit zorgt ervoor om je lichaam op gewicht te laten blijven ik ga over 2 weken naar fase 3 dus ben op de helft inmiddels 18,5 kilo kwijt!!

 • lotte

  Hoi JJ familie van mij kent iemand na het dieet en die houd het nog vol zonder aan te komen maar het dieet duurt lang he 20 kilo dan moet je fase 3 200 dagen volledig doen dit zorgt ervoor om je lichaam op gewicht te laten blijven ik ga over 2 weken naar fase 3 dus ben op de helft inmiddels 18,5 kilo kwijt!!

 • Yolanthe

  Ik zit in fase 3 in het laatste deel en ben sinds november aan het stabiliseren. Niet aangekomen, maar schommel binnen een marge van 1 a 2 kilo. Ik ben bijna 30 kilo kwijt in 2011. Die stabilisatie is juist het ideale van dit dieet, het wordt zo een leefwijze en is daarmee zeker geen mode crash dieet. Ga je alleen voor de crash, nou vergeet het dan maar, dan zit het er zo weer aan. Voor mij is het inmiddels a way of life die mij zeer goed bevalt. Geen honger, af en toe wat lekkers en gewoon op gewicht blijven.

 • Keesje

  Hey allemaal,

  Nu 5 dagen bezig en al 1.4 kilo kwijt. Ik weeg 58 en wil terug naar 50. Ik moet eerlijk zeggen de eerste dagen geen probleem maar ik ben die kip en vis nu al zat. Iemand een idee? Het brood lijkt me helemaal niet smakelijk en om alles in huis te halen om dit te maken heb ik de financi├źn niet voor.

  groetjes

 • Nana

  Heb met succes dit dieet gevolgd en 20 kilo verloren echter zitten er na een jaar weer 8 kilo aan heb me niet gehouden aan de eiwitdag per week en beweeg weinig ik snoep niks eet enkel volkorenproducten maar je moet zo streng blijven dus ja mijn wijntje elke dag is ook een groot probleem dat hoort bij genieten en hierdoor zal mijn gewicht ook zijn toegenomen ik heb tijdens het dieet een half jaar geen alcohol gedronken ja dus jojo ligt aan jezelf ik ga toch weer beginnen denk ik want de eerste vervelende opmerkingen of ik ben bijgekomen zijn er al weer!

 • katleen

  Ik moet maar 5 kilo
  Iemand een idee hoe lang.ik er over zou doen? Gr

 • Lien

  @Katleen, ik denk dat je er een week of vier/vijf over doet.

Geef een reactie